Verbinding met ons

Nuus

(Boekbeoordeling en onderhoud met skrywers) Brian Kirk debuteer met We Are Monsters

gepubliseer

on

WeAreMonsters_Print

 

'Ons is siek. Ons is almal siek. Maar ons kan genees word. En ons kan vriendelik wees. Ons hoef nie ons lewens deur die skaduwees van ons verlede te laat regeer nie. ”

Verlede week het die skrywer Brian Kirk sy debuutroman, Ons is monsters (Samhain Publishing). Aangesien ek self 'n lid van die Samhain Horror-lys was, was ek gelukkig om sy wonderlike debuut voor die publiek te kon lees. Hierdie man het 'n blink toekoms in hierdie besigheid. Ons is monsters is nie jou gemiddelde gore-fest nie, zombie / weerwolf / vampier kom ons almal haal tipe storie. Dit delf dieper as dit. Ons is monsters dwing ons om na onsself te kyk. Dit is 'n redelike balagtige skuif vir 'n skrywer wat by die hek uitkom, maar Brian Kirk het die vaardighede om dit te haal. U kan my resensie lees HIER. (Ek het dit ook verder onder op hierdie bladsy geplaas na die onderhoud)

Ek moes Brian ondervra en sy brein kies oor 'n aantal dinge. Kyk daarna:

LBD_3071_BW_2-300x214

GR: Hierdie boek vind plaas in 'n asiel. Ek hou van asielvakkies (One Flew Over the Cuckoo's Nest and Girl, Interrupted is een van my gunstelinge) en het 'n paar romans gelees wat ek regtig grawe wat in institute afspeel. Onthou dat u in die horror / thriller-ryk Night Cage van Douglass Clegg (as Andrew Harper) gelees het en daarvan gehou het. We Are Monsters het my daarheen teruggebring, maar vir my plekke geneem wat ek nie verwag het nie. 'N Baie kragtige boek, en 'n wonderlike stuk vir 'n debuut.

Is jy ook 'n groot asielman? Fassineer hulle jou, bekruip hulle jou, of hoort jy in een?

BK: Ag, dankie man. Ek het jou 'n bietjie leer ken as broers onder die Samhain-vaandel, en ek weet dat jy bedoel wat jy sê. So dankie vir die vriendelike woorde en ondersteuning wat u tot dusver aan die boek gegee het. Dit beteken baie.

Ek hoort waarskynlik net soveel in 'n asiel as enigiemand anders. Eerlikwaar, ek dink nie iemand hoort in sommige van die aakliger asielplekke wat deur die geskiedenis heen bestaan ​​nie, maar dit is heeltemal 'n ander verhaal. Dit is voldoende om te sê dat ek, terwyl ek navorsing vir hierdie boek gedoen het, geleer het dat sommige van die ware verhale van geestesinstellings baie eng is as my fiktiewe verhaal.

Maar om u vraag te beantwoord, is ek nie soveel gefassineer deur asiel as deur waansin nie. Die idee dat ons eie brein teen ons kan draai, is skrikwekkend. Dit is die uiteindelike vyand; dit ken ons diepste geheime en dit is iets waaraan ons nie kan ontsnap nie.

GR: Jy kom van die suide. Ek verbeel my dat daar baie spookagtige ou geboue (herehuise, plantasies, huisies, fabrieke, ens.) Daar onder is. Is daar iemand wat vir u uitstaan? En indien wel, watter en waarom?

BK: Die suide word gevul met skouspelagtige geskiedenis. Van die afskuwelike tradisie van slawerny, tot die voodoo van New Orleans, tot die bloedvergieting tydens die burgeroorlog. Daar is 'n sekere estetiese besonderheid in die suide wat grillerig soos die hel kan wees. Die skewe ledemate op groot eikebome wat in Spaanse mos gedrapeer is. Die ou begraafplase wat snags grondmis opvang. Daar is 'n hartseer wat spesifiek in die suide is, maar ook 'n ontembare gees. Dit is waarom ons soveel trooskos geniet en graag die blues wil sing.   

Atlanta, waar ek woon, is eintlik 'n nuwe stad omdat dit tydens die burgeroorlog deur generaal Sherman afgebrand is. Daar is dus nie baie historiese geboue of bekende spookplekke nie. Ten minste niks waarvan ek weet nie. Hier was egter baie tragedies en hartseer. As daar dus spoke is, is ek seker ons deel het.

GR: Jy lyk soos 'n baie slim, regtig gefokusde man, maar wat is jou belaglikste obsessie?

BK: Man, ek het baie. Van geestesversteurings gepraat, ek het my hele lewe lank met obsessiewe-kompulsiewe versteuring (OCD) te doen gehad. 'N Weergawe wat grens aan Tourette's. So ek hou van alles. Alhoewel dit dalk nie die presiese antwoord is waarna u op soek is nie, is hier 'n paar vreemde maniere waarop my OCD my lewe lank geopenbaar het.

As kind het ek hardop gebrom. Hmmm-Hmmm. Net so. Tydens die klas in die motor ry. Maak nie saak nie. Om een ​​of ander rede het ek die behoefte gehad om te neurie.

Ek het vroeër die laaste deel van 'n sin herhaal, en ek het net iemand hoor sê. Dit was veral algemeen tydens die kyk na 'n film of TV-program. 'N Akteur sou 'n lyn sê, en ek sou dit in hierdie lae, stom stem herhaal. Vriende sou na my kyk en soos: 'Dude, jy hoef nie alles te herhaal wat hulle sê nie. Kyk net na die program. ” Ek sou 'n paar minute stilbly, en dan sou 'n akteur iets sê soos: "Haai, kom ons gaan haal 'n pizza." Ek probeer miskien my mond bedek, maar dit het nie saak gemaak nie. 'Kom ons gaan haal 'n pizza,' sou ek sê.

Ek het altyd die heeltyd vinnig met my oë geknip. Eintlik doen ek dit nog 'n bietjie.

En toe begin ek my bors met my vuis stamp en dan aan my ken raak. Wie de hel weet hoekom? Nie ek nie. Ek kry letterlik niks daaruit nie. Maar ek doen dit in elk geval.

Die feit dat ek vriende het, is ongelooflik. Die feit dat ek 'n pragtige en wonderlike vrou het, weier alle begrip. Ons leef in 'n vreemde wêreld, my vriend. Het my nie beter gemaak deur my bestaan ​​daarin nie.

SH PUB

GR: Samhain Publishing uitgesit Ons is monsters. Wil u die gevoelens deel wat u tref toe u die aanvaardings-e-pos oopgemaak het?

BK: Ek het na Portland gevlieg om te kan slaan Ons is monsters aan Don D'Auria tydens die 2014 Wêreld Horror Convention. Soos baie mense in die bedryf, het ek die werk wat hy aan die horror-reeks Leisure Book gedoen het, gerespekteer en die geleentheid benut om hom persoonlik op Samhain te oorweeg. Die toonhoogte het goed gegaan en hy het gevra om die manuskrip te sien, wat ek kort nadat ek terug is, aan hom gestuur het.

Ek het gedink dat ek ten minste 'n paar maande moes wag vir 'n antwoord. Maar hy het binne twee weke 'n kontrakaanbod gestuur. My hande bewe toe ek op die e-pos klik. Aanvanklik het ek dit nie geglo nie. U maak soveel verwerpings van kortverhale op, dat u uself byna die voorwaarde stel om nog een te verwag. Om 'n kontrakaanbod vir my debuutroman te ontvang van my voorkeurredakteur wat ek al lank bewonder het, was skokkend.

Wat het ek gevoel? Ek het siek gevoel. Ek het letterlik gevoel dat ek op die punt was om opgooi.    

Dit het egter vinnig verdwyn. En ek het neuroties en onseker gevoel, soos ek gewoonlik doen. Toestande wat ek onmiddellik behandel het deur die enigste metode wat vir my werk, deur aan 'n ander storie te werk.

GR: Wat is volgens u die uitdagendste deel van skrywer? En ook, die lonendste?

BK: Man, daar is baie oor skryfwerk wat ek uitdagend vind. Maar dit is ook waarom ek dit so geniet. Ek onthou toe ek gereed was om te skryf Ons is monsters Ek het gedurig gedink: 'Ek kan nie wag om deel te neem aan die stryd om 'n boek te skryf nie.' Ek het gedink dat dit moeilik sou wees, maar dit was deel van die allure.

Om egter meer spesifiek te wees. Ek vind skryfwerk elke dag uitdagend, hoewel ek dit gewoonlik doen. Dit vind my moeilik om onsekerheid te oorkom, maar ek probeer. Ek vind dit moeilik as ek depressief of moeg is, maar ek hou aan om vooruit te slaan totdat dit beter word.

Die uitdaging is wat dit lonend maak, dink ek. Ek werk dus om die uitdagings aan te pak en dit met hardnekkige vasberadenheid te oorkom, deur met ander skrywers te praat en deur die hele ding in die eerste plek nie so ernstig op te neem nie.

Terwyl lonende is waarskynlik nie die regte woord nie. Wat ek geniet die meeste oor skryf is die vloeitoestand. Daardie vreemde, geheimsinnige toestand van wees waar die tyd stop en jy ophou bestaan ​​terwyl jy in 'n denkbeeldige ryk smelt waar die verhaal vorm aanneem. 'N Ryk wat nie so denkbeeldig lyk as jy daar is nie. Ek is verslaaf daaraan. Dit is my heroïen. 

hmmmie

GR: Jonathan Moore en Mercedes M. Yardley het almal onderskryf Ons is monsters. Dit is 'n wonderlike versameling skrywers om u te ondersteun. Het u 'n gunsteling leesstuk van elkeen om aan te beveel?

BK: Ek weet, nè? Om eerlik te wees, ek is weggewaai. Al drie outeurs word nie net ongelooflik talentvol genoem nie, maar hulle is vriendelik en vrygewig. Buitestaanders wat horror-outeurs beskou as skurwe duiwelaanbidders, is so verkeerd. (Is daar mense wat dit eintlik dink? Ek het die deel so gemaak om my punt te beklemtoon.)

Hoe dit ook al sy, ja, ek het 'n gunsteling leesstuk van elkeen van hulle.

 

Jonathan Moore het, soos u weet, sy debuut uitgereik, rooikoppe, onder die vaandel van Samhain, en het self 'n wonderlike onderskrywing ontvang van Jack Ketchum, wat dit noem: 'Voltooide en opwindende werk, wat soms die beste van Michael Crichton lyk.' Ek het dit pas onlangs voltooi en sal moet saamstem. Alhoewel ek miskien 'n boek gelees het wat nog in die werk is, en absoluut ongelooflik is, wil ek lesers versoek om hul hande op die hande te kry Sluit Reach terwyl hulle aanhou wag Die gifkunstenaar om in 2016 uit te kom. Sluit Reach is 'n harde, grillerige riller wat jou op die bladsy plak. Jonathan Moore is die regte saak. Ek is mal oor sy werk. Ek sal verbaas wees as sy volgende weergawe nie 'n topverkoper is nie.

Moore is 'n opspraakwekkende riller-outeur in die lyn van Elmore Leonard en Dennis LeHane. En dan is daar Mercedes ...

Mercedes M. Yardley staan ​​alleen in 'n kategorie wat sy self geskep het. Sy is poëties, liries, donker, sonnig en dodelik. Om haar werk te lees, is soos om 'n helder droom te hê. Sy woon in Las Vegas in 'n huis met eierleggers om hardop te huil. Dit is die tweespalt daar. Haar kort fiksie is uitsonderlik en kan gevind word in Pragtige smarte. Aanhangers van Neil Gaiman sal haar donker sprokie geniet, Pretty Little Dead Girls, wat ek sterk aanbeveel.

Freddy (1)

GR: Ons gaan dit bywoon Gruwelhondnaweek in September saam in Indy. Daar is 'n reuse-nagmerrie op Elmstraat-reünie en vergader daar. Was jy 'n Freddy-aanhanger?

BK: Ag, lekker! Ek het dit nie geweet nie. Ons sal dit met die Fredheads moet meng.

Ja, ek was absoluut. In werklikheid, 'N Nagmerrie op Elmstraat was dalk die eerste reguit horror-fliek wat ek ooit gesien het. Op die oomblik kan ek die openingstoneel duidelik onthou waar hy die mishandskoene in die ketel maak en dit nog steeds vir my vlinders gee. Daardie griezelige kleuterrym. Die tong deur die telefoonontvanger. Sy gesmelte gesig. Ek wonder egter of daardie films hou. Ek sal moet gaan kyk. Ongeag, Freddy sal saam met my graf toe gaan.

GR: Gee my twee of drie eng films wat jy liefhet.

BK: My persoonlike gunstelinge, in geen spesifieke volgorde nie, is:

Die Shining

Event Horizon

En as 'n donker perd sal ek saamgaan Man byt hond, wat 'n snaakse, dog ontstellende mockumentary is oor 'n werklikheidsprogram met 'n reeksmoordenaar.

GR: Daar is 'n redelik groot persentasie gruwelfilms / TV-aanhangers wat nog nooit 'n horrorroman opgetel het nie. Wat dink jy moet ons doen om dit te verander?

BK: Ek het geen empiriese bewyse om dit te bewys nie, maar ek voel dat lees al vroeg iets ingeburger is. Mense wat grootword met liefde om te lees, hou aan om dwarsdeur hul lewe te lees. Maar ek weet nie dat mense lees as volwassenes aangaan nie.

Subjektief beskou ek die leeservaring egter baie vermaakliker as die kykervaring. Lees is meeslepend - dit aktiveer die verbeelding op 'n deelnemende manier wat films nie kan herhaal nie. Flieks is passiewer en vereis min betrokkenheid van die gehoor. Dit wil nie sê dat daar nie ongelooflike flieks is wat jou laat waai en vir ewig by jou bly soos 'n wonderlike boek nie.

Ek sou sê daar is ten minste twee dinge wat ons kan doen:

  • Beloon huidige lesers met verhale wat hul lewens so verryk dat hulle verplig voel om die tradisie aan hul kinders oor te dra. Onthou, al wat nodig is, is 'n paar negatiewe ervarings om iemand weg te wys. Ons kan dit nie bekostig nie. Elke skrywer moet daarna streef om die mees onderhoudende, boeiende en lonende ervaring te lewer. Ons moet soveel moeite met ons werk doen as om iemand te probeer verlief raak. Dit is die tipe verbinding wat ons moet bereik.
  • Ons kan ook simbiotiese verhoudings tussen boeke, films en TV-inhoud ondersoek. As 'n wonderlike film op 'n boek gebaseer is, skep dit oorkruisgeleenthede. Hoeveel mense het George RR Martin's begin lees Lied van ys en vuur reeks gebaseer op HBO se remake van Game of Thrones? Ek weet ek het dit gedoen. Tans het strokiesprente en film 'n goeie simbiotiese verhouding. Net soos films en videospeletjies. Ons moet net hard werk om dieselfde kruisgeleenthede vir prosafiksie te skep.

 

GR: Enigiets spesiaal waarvoor u wil deel oor u komende promosieveldtog Ons is monsters?

 

BK: Net dat ek hoop dat ek nie my verwelkoming oorskry nie. My doel is om deur middel van onderhoude soos hierdie en 'n aantal plasings wat ek geskryf het, om voornemende lesers iets insiggewends en / of vermaakliks te bied, eerder as om net alles oor my te maak. Want eintlik gaan dit glad nie oor my nie. Dit gaan oor die verhaal wat uit die vreemde, geheimsinnige ryk gekom het wat vroeër genoem is. Ek is net die penmonkey wat dit neergeskryf het.

 

Enigiemand wat verbind wil bly, kan my via hierdie kanale bereik. Ek is altyd bly om nuwe virtuele vriende te maak.

 

Amazon: Brian kirk

webwerf: https://briankirkblog.com/

Twitter: https://twitter.com/Brian_Kirk

Facebook: https://www.facebook.com/brian.kirk13

Goeie leesstukke: https://www.goodreads.com/author/show/5142176.Brian_Kirk

 

 

GR: Dankie dat jy met my gesels het. Ek sien jou in Indy!

BK: Dankie, Glenn, dat jy my gehad het. Ek kan nie wag nie.

Gepraat van wonderlike boeke. Mense wat dit lees, moet dadelik na Glenn se wonderlike werk kyk. Dude lyk nie in staat om minder as vier sterre te ontvang nie. Abram se brug, Boom Town, en sy hangende vrylating, Bloed en reën. Jy doen wonderlike werk, Glenn. Hou so aan.

 

41zJz + Y4rzL._SX331_BO1,204,203,200_

 

ONS IS MONSTERS deur Brian Kirk (Samhain Publishing, 2015)

Resensie deur Glenn Rolfe

'Ons is siek. Ons is almal siek. Maar ons kan genees word. En ons kan vriendelik wees. Ons hoef nie ons lewens deur die skaduwees van ons verlede te laat regeer nie. ”

Ons is monsters. Dit is die debuutroman vir Brian Kirk. Wat debute betref, is hierdie een baie indrukwekkend. Kirk is 'n begaafde skrywer en dit blyk uit sy besonderhede. Die karakters in hierdie boek het 'n tragiese begin gehad wat hulle op een of ander manier na Sugar Hill Mental Asylum lei. Sommige kom as pasiënte, ander werk daar in die een of ander hoedanigheid.

Dr. Alex Drexler word die hoof mediese direkteur van Sugar Hill, 'n pos wat tans deur sy mentor, dr. Eli Alpert, beklee word. Alex het 'n baanbreker nuwe middel ontwikkel wat skisofrenie kan genees. Hy is gereed om sy nuwe status op te eis. Hy het belê in sy toekoms, in sy intelligensie en in homself. Na 'n mislukte proefskrif van die dwelm wankel al sy hoop en drome, al sy verskansde weddenskappe op die afgrond van die totale ineenstorting. Desperaat om te hou wat hy dink hy verdien, pas Alex sy nuwe middel aan en probeer dit op sy gunsteling pasiënt, sy broer, Jerry. Die resultate is ongelooflik. Jerry is genees. Of is hy?

Wat Alex ontdek, is dat sy nuwe middel meer kan doen as om die gees te genees, maar dit kan dit dalk uitbrei.

Kirk doen 'n fantastiese werk in die skep van 'n ten volle ontwikkelde rolverdeling van karakters. Dr. Alpert (my gunstelingkarakter in die boek) se geskiedenis is pragtig, indien nie hartverskeurend nie, deur verskillende terugflitse hoofstukke geskryf. As u vertroud is met my resensies, weet u dat hoofstukke van 'terugkyk' nie een van my gunsteling dinge is om in 'n roman te vind nie, maar dat ek in bekwame hande kan oorhaal om dit te volg. Kirk hanteer die meerderheid hiervan met presisie en flare, veral met Dr. Alpert. Van dr. Alpert se ervaring in Vietnam, tot die jong vroulike pasiënt met wie hy vroeg in sy loopbaan bevriend was, tot die vrou op wie hy verlief sou raak, net om te sien verdwyn, Eli se verhaal is die ware hart van We Are Monsters.

Een regverdige waarskuwing, halfpad deur die roman, breek die hel los. Toe hierdie verskuiwing die eerste keer gebeur, was ek so verward. Ek was heeltemal verlore. Ek het gesukkel om my kop om te draai net wat in die hel skielik aan die gang was. Hou vas. Dit is opsetlik. Kirk wil hê dat ons geskud, geroer en afgeskud moet word. Dit plaas ons in dieselfde bootjie as sy karakters. Ons word in hierdie mal wêreld laat val om vas te stel of die dokters net so gebroke is as die pasiënte, of as iets meer sinisters, iets meer fantasties plaasvind.

Terwyl die soeke na antwoorde vir my 'n bietjie te veel gestrek het, is die einde pragtig gespeel.

'Maar jy hoef dit nie saam te neem nie. Jy kan dit laat gaan. ”

Terwyl Ons is monsters bied baie nare beskrywings in sommige afgryslike tonele, en bied baie skrikwekkende (meestal in die tweede helfte van die roman), dit is die hart en die tragedie van die rolverdeling wat hierdie sielkundige gruwelroman tot sy potensiaal dryf en trek. Brian Kirk lewer 'n slim en korrelige roman wat wys dat monsters inderdaad bestaan. Ons het almal 'n duisternis binne, dit is hoe ons kies om die duisternis vas te hou wat óf ons ondergang word óf ons as individue verlos.

ek gee Ons is monsters 4 sterre.

 

 

 

 

Klik om kommentaar te lewer
0 0 stemme
Artikel Rating
Teken In
Stel kennis van
0 Kommentaar
Inlynterugvoer
Bekyk alle kommentaar

Nuus

Hulu raak groovy en sal die volle 'Ash vs. Evil Dead'-reeks stroom

gepubliseer

on

Bruce Campbell was nie by sy eie betrokke nie Evil Dead franchise vanjaar behalwe vir sy stem op die grammofoonplaat in Evil Dead Rise. maar Hulu laat hierdie seisoen nie verbygaan sonder 'n besoek van "die ken" nie, en hulle sal die hele stroom Starz reeks Ash vs Evil Dead op Sondag, 1 Oktober.

Die reeks was 'n treffer onder aanhangers. Soveel so dat dit drie seisoene geduur het, aangepas vir stroomtoepassing-inflasie, dit is so vyf. Tog sou dit wonderlik gewees het as Starz het sy Geritol gevat en gat geskop vir 'n laaste seisoen om dinge af te sluit.

Die afgelope Julie het Bruce Campbell verklaar weens die fisiese beperkings dat hy nie meer kon nie sy rol voortsit as Ash Williams in die franchise wat meer as 40 jaar gelede begin het. Maar danksy moderne bedieners en stroombiblioteke sal sy nalatenskap nog jare voortleef.

Ash vs Evil Dead die reeks sal vanaf 1 Oktober op Hulu stroom.

Lees verder

Flieks

Netflix Doc 'Devil on Trial' ondersoek die paranormale bewerings van 'Conjuring 3'

gepubliseer

on

Waaroor gaan dit Lorraine warren en haar voortdurende gery met die duiwel? Ons kan dalk uitvind in die nuwe Netflix-dokumentêr genaamd Die Duiwel op Verhoor wat op première gaan Oktober 17, of ten minste sal ons sien hoekom sy gekies het om hierdie saak aan te pak.

Terug in 2021 was almal in hul huise opgesluit, en enigiemand met 'n HBO Max intekening kan stroom “Tower 3” dag en datum. Dit het gemengde resensies gekry, miskien omdat dit nie 'n gewone spookhuisverhaal was wat die Beswerende heelal bekend is vir. Dit was meer 'n misdaadprosedure as 'n paranormale ondersoekende een.

Soos met al die Warren-gebaseerde toorkunste flieks, Die duiwel het my laat doen Dit was gebaseer op ''n ware verhaal' en Netflix neem die aanspraak op die taak Die Duiwel op Verhoor. Die Netflix e-zine tudum verduidelik die agtergrond:

“Dikwels na verwys as die 'Devil Made Me Do It'-saak, het die verhoor van die 19-jarige Arne Cheyenne Johnson vinnig die onderwerp van kennis en fassinasie geword nadat dit nasionale nuus in 1981 gemaak het. Johnson het beweer dat hy sy 40-jarige vermoor het. jarige eienaar, Alan Bono, terwyl hy onder die invloed van demoniese magte was. Die wrede moord in Connecticut het die aandag getrek van self-erkende demonoloë en paranormale ondersoekers Ed en Lorraine Warren, bekend vir hul ondersoek na die berugte spook in Amityville, Long Island, etlike jare tevore. Die Duiwel op Verhoor vertel van die kommerwekkende gebeure wat gelei het tot Bono se moord, die verhoor en die nasleep, deur eerstehandse weergawes van die mense naaste aan die saak, insluitend Johnson, te gebruik.”

Dan is daar die loglyn: Die Duiwel op Verhoor ondersoek die eerste - en enigste - keer dat "demoniese besit" amptelik as 'n verdediging in 'n Amerikaanse moordverhoor gebruik is. Insluitend eerstehandse verslae van beweerde duiwelbesetenheid en skokkende moord, dwing hierdie buitengewone verhaal nadenke oor ons vrees vir die onbekende af.

Indien enigiets, kan hierdie metgesel van die oorspronklike film lig werp op presies hoe akkuraat hierdie “ware storie” Conjuring-films is en hoeveel net 'n skrywer se verbeelding is.

Lees verder

Nuus

[Fantastiese fees] 'Wake Up' verander 'n huismeubelwinkel in 'n bloederige, Gen Z-aktiviste-jagterrein

gepubliseer

on

Word wakker

Jy dink gewoonlik nie aan sekere Sweedse huisdekorplekke wat nul is vir gruwelfilms nie. Maar, die nuutste van Turbo-kind regisseurs, 1,2,3 keer terug om weereens die 1980's en die films wat ons van die era liefgehad het, te beliggaam. Wake Up plaas ons in 'n kruisbestuiwing van brutale slashers en groot aksie-stelrolprente.

Wake Up is koning om die onverwagte te bring en dit op te dien met 'n lekker reeks brutale en kreatiewe moorde. Die hele film word meestal in 'n huisdekor-onderneming deurgebring. Een aand besluit 'n bende GenZ-aktiviste om in die gebou weg te kruip na sluiting om die plek te vandaliseer om hul saak van die week te bewys. Min weet hulle een van die sekuriteitswagte is soos Jason Voorhees mee Rambo soos kennis van handgemaakte wapens en lokvalle. Dit neem nie lank voor dinge begin handuit ruk nie.

Sodra dinge opstyg Wake Up laat nie vir 'n sekonde op nie. Dit is gevul met pols-klop opwinding en baie vindingryke en bloederige dood. Dit alles vind plaas terwyl hierdie jongmense probeer om die hel lewendig uit die winkel te kry, alles terwyl die ongeskarnierde sekuriteitswag Kevin die winkel met 'n ton strikke gevul het.

Een toneel, veral, neem die gruwelkoek-toekenning vir die feit dat dit baie nors en baie cool is. Dit vind plaas wanneer die groep kinders in 'n strik van Kevin strompel. Die kinders word met 'n klomp vloeistof gedoop. So, my gruwel-ensiklopedie van 'n brein dink, dit kan dalk gas wees en dat Kevin 'n Gen Z BBQ gaan hê. Maar, Wake Up slaag daarin om weereens te verras. Dit word onthul wanneer die ligte alles afgesny is en die kinders in pikswart rondstaan ​​dat jy onthul die vloeistof was gloei-in-die-donker verf. Dit verlig Kevin se prooi vir hom om te sien terwyl hy in die skaduwees beweeg. Die effek lyk baie cool en is feitlik 100 persent deur die ongelooflike filmvervaardigerspan gedoen.

Die span direkteure agter Turbo Kid is ook verantwoordelik vir nog 'n reis terug na 80's slashers met Wake Up. Die wonderlike span bestaan ​​uit Anouk Whissell, François Simard, en Yoann-Karl Whissell. Almal van hulle bestaan ​​stewig in die wêreld van 80's-gruwel- en aksiefilms. 'n Span waarin filmaanhangers hul geloof kan plaas. Want weereens, Wake Up is 'n volledige ontploffing van klassieke slasher verlede.

Gruwelflieks is deurgaans beter as hulle op aflopende note eindig. Om watter rede ook al is dit nie 'n goeie voorkoms om te kyk hoe die goeie ou wen en die dag red in 'n gruwelfilm nie. Nou, wanneer die goeie ouens sterf of nie die dag kan red nie of sonder bene of so iets eindig, word dit baie beter en meer onvergeetlik van 'n film. Ek wil niks weggee nie, maar tydens die V en A by Fantastic Fest het die baie rad en energieke Yoann-Karl Whissell almal in die gehoor getref met die werklike feit dat almal, oral, uiteindelik sal sterf. Dit is presies die ingesteldheid wat jy op 'n gruwelfilm wil hê en die span maak seker dat dinge pret en vol dood is.

Wake Up bied aan ons GenZ-ideale en stel dit los teen 'n onstuitbare First Blood soos krag van die natuur. Om te kyk hoe Kevin handgemaakte lokvalle en wapens gebruik om aktiviste af te neem, is 'n skuldige plesier en 'n helse plesier. Vindingryke moorde, goor en die bloeddorstige Kevin maak hierdie film 'n plofbare lekker tyd. O, en ons waarborg dat die laaste oomblikke in hierdie film jou kakebeen op die vloer sal sit.

Lees verder