Verbinding met ons

Flieks

Fantasia 2022-onderhoud: 'Dark Nature'-regisseur Berkley Brady

gepubliseer

on

Die regisseursdebuut van Métis-rolprentmaker Berkley Brady, Donker Natuur is 'n angs-inducerende gruwel-riller stel en verfilm in die uitgestrekte Kanadese Rockies byna heeltemal met praktiese FX en regte toertjies.

Die film volg Joy (Hannah Anderson, Wat u lewendig hou), 'n oorlewende van huishoudelike mishandeling, en haar vriendin Carmen (Madison Walsh, Moenie sy naam sê nie) terwyl hulle saam met hul terapiegroep die Kanadese Rotsgebergte aandurf op 'n naweekwegbreek. Hulle reis dieper in die natuur se isolasie, en trauma mislei die gedagtes terwyl die vroue agtervolg word deur 'n werklikheid wat baie meer skrikwekkend is.

Nadat ek die film as deel van die Fantasia-rolprentfees gevang het, het ek die kans gehad om mee te praat Donker Natuurse regisseur en medeskrywer, Berkley Brady. Sy was 'n absolute genot toe ons gepraat het oor Kanadese oorlewing, respekvolle storievertelling en veelvuldige dimensies.


Kelly McNeely: Waar het hierdie idee vandaan gekom? En hoe het Donker Natuur self manifesteer?

Berkley Brady: Wel, dit het van baie verskillende plekke gekom, baie verskillende gesprekke met verskillende mense, vriende, en dit het regtig begin met my vriend David Bond. Ek noem hom my horror sensei, want hy leef en asem net afgryse. Hy was regtig die een, want ek het van die filmskool af gekom, en Mike het my met hom verbind. En ek was soos: "Grekwel? Ek weet nie. Ja, dis oukei. Ek hou van hierdie ene en hierdie …” en hy is soos, “Nee, hierdie daarom is gruwel belangrik, hierdie is hoekom dit eintlik die vryheid vir kunstenaars toelaat om die hele menslike toestand te verken, dit is hoe ons as mense in gruwelkultuur vervolg is, dit is die geskiedenis wat begin met hierdie monsters en hierdie skrywers ... dit is 'n kultus, dit is 'n geheime samelewing , daar is bloedrituele, soos kom daarmee!” [lag]

Ek was soos, okay, okay! En so het hy my regtig deur 'n opvoeding gesit. En ek het net baie passievol geraak oor gruwel, en ek het besef ek was eintlik nog altyd, maar ek het gevoel asof ek nie geweet het daar is die gruwelgemeenskap nie, dit was soort van 'n geheime ding wat ek gehad het, waarvan ek lief was. En dan natuurlik, soos, een van my gunsteling flieks is Die afdraand. Ek weet dit is 'n gunsteling vir baie mense. Love daai fliek. 

Ek hou ook van melodramas soos strande. En ek is mal daaroor om te huil. Ek is lief vir Douglas Sirk, soos Nabootsing van die Lewe. Ek wil net huil, ek wil toegelaat word om net 'n storie te volg en omgee vir hierdie mense. En ook in terme van gruwel, het ek gedink, hoe kan ek iets skep wat in die Rockies afspeel en die dinamika wat ek gesien het, of wat vir my interessant is, verken? So soos, dinamika tussen groepe vroue is vir my baie interessant. Ek dink vriendskap is 'n groot motiveerder in my lewe en ek is net baie passievol oor vriendskap en my vriende. En dan oorlewing en avontuur. Ek hou van 'n goeie oorlewingsverhaal. 

Kelly McNeely: Absoluut. Margaret Atwood het daardie boek geskryf genaamd Oorlewing, dit gaan oor Kanadese letterkunde en hoe oorlewing en slagofferskap en en die natuur sulke groot prominente temas in Kanadese literatuur en media is, wat ek dink so cool is. Toe ek hierna kyk, het dit my regtig aan daardie boek en oor oorlewing laat dink. Dit voel ook baie Kanadese. Kan jy 'n bietjie praat oor die inbring van daardie Kanadeesheid daarin, en daardie temas van natuur en oorlewing?

Berkley Brady: Ja, ek het vergeet van daardie boek. Maar jy is reg. Om die waarheid te sê, ek het daardie boek gelees en vir 'n lang tyd met my skryfwerk was ek soos, "wel, dan gaan ek nie oorlewingsdinge skryf nie". Soos ek amper daarteen gegaan het. En dit is snaaks dat ek dit vergeet het en toe dadelik teruggegaan het [lag]. Ek is mal oor haar opstelle en haar filosofie.

So ek dink, woon in New York – ek het amper sewe jaar in die Verenigde State gewoon – en ek het regtig na daardie plek gekom waar ek was, gaan ek nou hier woon? Gaan ek probeer om dit hier te maak en nie terug te kom Kanada toe nie? En toe raak ek verlief op 'n Kanadese heer en het uiteindelik hier met hom getrou. En so het ek teruggekom en dit net omhels. 

Ek het ook die werklik wonderlike geleentheid gehad om saam met Cree-ouderling Doreen Spence hier in Calgary te werk. Sy hardloop en berei mense voor vir visie-soeke. En so het ek 'n dokumentêr gedoen oor 'n vriendin van my wat saam met haar deur daardie proses gaan. En ook kon ek baie tyd saam met die skrywer Maria Campbell spandeer. Sy is 'n Métis-skrywer, en sy het eintlik geweet my groot oom, James Brady, was ook 'n Métis-aktivis in die middel van die eeu. 

En so ek was regtig soos, wel, as ek hier in die State is, weet niemand eers wat Métis is nie. Jy sê jy is Métis en hulle is soos, wat is dit? Ek het dit nog nooit gehoor nie. En dan terugkom hier is dit soos, dis wat ek in die State gemis het. Ek het – natuurlik my familie – gemis, maar ook net die Métis-mense, en die inheemse mense wat hier in Kanada is, veral Cree-mense. Ek het altyd grootgeword met baie Cree-mense rondom, en ek mis dit net om rondom hulle te wees. 

So ek dink dit was iets waarin ek net regtig wou duik. En om dit vanuit my perspektief te doen. Omdat ek ook baie Kelties is, so ek het deur die lewe grootgeword met baie, soos, wit voorreg. So net my samestelling van wat dit is om Kanadees te wees, gaan hopelik altyd deel wees van die stories wat ek vertel. 

Kelly McNeely: Ek dink dat binne kulture – veral inheemse kulture – die storievertelling so ryk is, al die mitologie en die folklore, wat werklik inspeel Donker Natuur op 'n groot manier. Kan jy 'n bietjie praat oor die skepselontwerp van die film? 

Berkley Brady: Ja, ja. So een ding wat vir my baie belangrik was, was – omdat dit 'n verbeeldingswerk is, wou ek geen wesens of mitologieë gebruik wat aan enige inheemse groepe behoort nie. So ek was regtig baie, baie, baie versigtig oor soos, hierdie is nie 'n Wendigo nie, maar natuurlik is ek bewus van daardie storie. En ek wou regtig seker maak dit is iets wat ek in my gedagtes voorgestel het. Ek voel dit is baie belangrik as storievertellers dat ons toegelaat word om dinge uit te dink, en om verbeelding te hê. 

En dus, vir my, is die skepsel baie iets wat baie plaaslik op hierdie plek is. Ek het self 'n soort mitologie oor hoe dit gekom het. Ek dink dit het deur dimensies gekom, en dit is soos 'n interdimensionele wese wat soort van vasgeval het hier in hierdie grot, en dit is so lank dat dit stadigaan die plek geword het. En dat dit aspekte van soogdiere het. Ek dink dit is regtig interessant hoe soogdiere – want ons moet vir ons kleintjies sorg – goed met ander soogdiere verbind. Ons weet hoe om om te gee. En dit beteken nie jy kan ook nie ’n roofdier wees nie. En daarom wou ek hê dit moet gebaseer wees op roofdiere van die area en baie soos die bas en die klippe, net soos enige diere wat so gelokaliseer is in sy omgewing. 

En toe was ek regtig gelukkig om Kyra MacPherson te hê. Sy is die mees talentvolle grimeerkunstenaar en sy doen baie silikoonsny, en die kostuumontwerper Jen Crighton is ook 'n kunstenaar, so sy kon die pels vaswerk om dit so te laat lyk. So daardie twee vroue, net nadat hulle met my gepraat het, het hulle – saam – daardie monsterpak gemaak. 

Kelly McNeely: en Donker Natuur sinspeel op die geskiedenis van mense wat daarheen gaan vir opoffering. Ek het gedink dit is 'n goeie manier om daardie mitologie van die storie bekend te stel. 

Berkley Brady: Dit was die moeilike deel, om dit te doen sonder om op tone te trap of enigiemand te beledig of vals daaroor te wees. 

Kelly McNeely: Dit voel soos sy eie ding. En ek hou van die manier waarop dit ook baie "van die natuur" lyk, wat interessant is as jy praat oor die interdimensionaliteit daarvan. Dit neem net aan wat dit vind, wat regtig cool is. 

Berkley Brady: Ja, ja. En het dan ook 'n interdimensionele krag; dit kan jou teiken. 

Kelly McNeely: Ja, ek is mal daaroor dat dit in die trauma speel, en hoe trauma en afgryse bymekaar kom. Daar is 'n reël: "Jy is meer bekwaam as wat jy ooit gedink het". Die idee om trauma deur gruwel te hanteer. As jy na gruwelfilms kyk, en rolprente wat deur vroue gelei word – soos in die besonder, kyk jy na die finale meisie – handel baie daarvan oor die ervarings van gruwel, en om aan die ander kant daarvan uit te kom as 'n sterker mens. Ek wou uitvra oor hierdie wese wat trauma teëkom en hoe daardie soort in die storie gekom het, en daardie ontdekking. 

Berkley Brady: Dit was beslis 'n ontdekking. Dit is iets waardeur ek regtig gewerk het. En te danke aan David Bond, en [vervaardiger] Michael Peterson, en [skrywer] Tim Cairo, was hulle almal deel van die hulp met die storie en het my regtig gedruk om sommige van daardie vrae te beantwoord. So ek dink daar is iets interessants wanneer jy 'n gruwelfilm kyk, en dan bly jy oor met wie ook al oorleef het, soos, wel, hulle gaan deurmekaar wees! Dit was nogal traumaties. En dit is soos, wat gebeur as jy dit net as 'n gegewe neem, wat hulle reeds is? Omdat hulle vroue is wat deur die lewe geleef het [lag].

So dit is soos, wat as jy dit neem en hulle dan in 'n situasie plaas. En in terme van storievertelling, dink ek die doelwit vir my is altyd soos, ek wil my karakters in 'n situasie plaas wat vir hulle die verskriklikste, of die mees uitdagende vir hulle sal wees. En so verbeel ek my dat hierdie wese, maak nie saak wie jy is nie, jy gaan getrigger word, of jy gaan geëet word, jy gaan gejag word, as jy in hierdie monster se gebied is. Maar niks kan erger wees vir veral hierdie vroue nie, want dit veroorsaak juis die vrese wat hulle daar is om die hoof te bied. So ek het gedink dit was soort van kragtig, net op 'n storievlak. 

Ek dink die idee van die laaste meisie en kyk na die ding wat my die meeste gehelp het om deur moeilike tye in my lewe te kom, is my vriende. So wat as daar in plaas daarvan om 'n finale meisie te hê, wat as daar finale meisies kan wees? Want ons is die wat mekaar deurhelp. Maar om te wys dat dit nie altyd maklik is nie. Om vriende deur moeilike tye te help, en daar te wees vir mekaar, om hierdie groot vriend te wees, kan jou ook regtig seermaak. As jy lief is vir iemand wat hulself seermaak of seergekry het, stop dit nie by hulle nie. Almal word verbrand, soort van, maar dit is deel van die lewe. 

Kelly McNeely: Dit is deel van die balans van vriendskap. Ek hou daarvan dat die twee hoofkarakters daardie soort balans het, dat hulle daar is om mekaar te ondersteun. Maar daar is daardie kennis wat soos ... laat ek jou net help! Jy weet? Jy moet net toelaat dat ek jou hierdeur help. En hulle bring daardie element daarin. Want wanneer daar moeilike tye tussen vriende aangaan, is daar altyd daardie weerstand, en dit is soos, laat my asseblief net jou help! [lag]

Berkley Brady: Hou van, doen jy, maar doen jy nie! [lag]

Kelly McNeely: Wat die verfilmingsplek betref, wat was die uitdagings van verfilming in wat ek aanneem 'n baie afgeleë en geïsoleerde plek is.

Berkley Brady: Ja! Dankie my bemanning, julle is soos soldate. Wonderlike mense! So taai. Ek dink die moeilikste dele is in sekere opsigte die blootstelling. Ons was regtig gelukkig met die weer, maar selfs om net heeldag uit te wees, slyt dit jou. Jy is in die son, jy is in die wind, dit maak jou net moeg, maar op 'n ander manier. Dan is daar die reis na en van, voor 'n lang dag en na 'n lang dag. Dit is regtig uitdagend om by sommige van daardie plekke uit te kom. Dit was omtrent 'n 20 minute staptog, met toerusting. So ek weet vir sommige mense was dit 'n baie groot uitdaging.

Ek het baie ondervinding daar buite, so ek is baie soos, ek het niks op my nodig nie. Ek sal my skrif, my shot list, en my klein sye vir die dag in my sak neem, en 'n waterbottel, en alles anders van my af kry. Maar daar sal sommige mense wees wat 'n stoel en rekenaar moet bring, want dit is deel van hul werk. Soos die draaiboektoesighouer. Sy het daardie dinge nodig. Maar ek was ook soos, ek dink jy moet nie jou stoel bring nie, want jy kan op 'n rots sit. Jy het jou hande nodig om deur hierdie sekere dele te klim. En ja, ek dink aan die begin was almal net soos, "sjoe, dit is so mooi, ons is hier, ons is so opgewonde!" En teen die einde is hulle soort van "weer hierdie plek" [lag].  

Maar ek sou sê net vir as daar filmmakers is wat dit lees, sou ek sê dit is dinge soos om Wi-Fi-diens of selfoondiens te hê. As jy dit nie het nie, is daar soveel produksie-aspekte dat jy daardie toegang nodig het. Die vervaardiger moet dus vertrek om dit te gaan doen. Of as jy 'n stuk toerusting het wat breek, kan jy nie net die PA stuur om winkel toe te gaan nie, jy is klaar vir die dag. Sulke goed was regtig uitdagend. 

Kelly McNeely: Gosh, ek kan my voorstel. Dit lyk egter pragtig! Maar ek het daaraan gedink, terwyl ek dit deur die tweede keer gekyk het, ek was soos, dit moes 'n pyn gewees het om daar te kom; die staptog, die trek en die rit ook, dit moes aansienlik gewees het. 

Berkley Brady: My gedagtes was soort van soos, wel, wat ons nie vir 'n begroting het nie, ons sal daarvoor opmaak net deur sweet equity [lag].

Kelly McNeely: Ek is ook mal oor die klankontwerp. Ek het gedink dit is regtig netjies, daardie luitoon pulse. 

Berkley Brady: Ja, presies. Want dis die teksboodskap wat haar van daardie eerste ding af terugbring na die hede. En so daardie tekste en daardie klank, en selfs die tekste is 'n simbool vir 'n boodskap van 'n vriend. So dit is soos, kom terug aarde toe. So dit is 'n toestel, soos dit is met die aansteker. So dit was beslis opsetlik. 

Kelly McNeely: Die grotte waarin jy was, is dit gevind, of is enigiets daarvoor gebou? Omdat dit so 'n geslote ruimte is.

Berkley Brady: Die buitekant van die grot is dus 'n regte ligging en was regtig uitdagend vir almal om by te kom. Ons het 'n veiligheidskoördineerder gehad, en toe het hy eintlik die vorige dag seergekry, nie as gevolg van die grot nie, dit was 'n toevallige ongeluk. Hy het sy Achilles gebreek net teen 'n heuwel geloop. En so dit was 'n baie moeilike ding vir almal. 

En toe was die binnekant van die grot in 'n pakhuis. So ons kunsdirekteur en produksie-ontwerper Myron Hyrak, hy is ongelooflik. Hy het my kop geblaas. En hy was ook so 'n gawe mens om mee te werk. En sy hele span, Jim, Taylor, Sarah, daar is net hierdie wonderlike kunspan. Elke keer as ek hulle gesigte sien, was ek soos “Ja! Die kunsspan is hier! Dit gaan goed wees!” Wat hulle ook al gedoen het, was goed. Hulle het ou verf gebruik wat hulle by die brandweer gekry het, seile, palette wat gratis was, en sommer hierdie ding in die pakhuis gebou. Die hele binnekant van die grot is 'n pakhuis. 

En dit is so 'n sprong, reg? As 'n regisseur ontmoet ek iemand en hy is soos, ek gaan jou grot vir jou bou. Ek is soos, ek het geen idee hoe jy dit op jou begroting gaan haal nie. En hy was net soos om prentjies teen die muur op te sit wat dit vir hom as verwysing gegee het, teksture. Ons het dus teksture van die buitegrot gehad vir hom om soort van in gedagte te hou. Hy het klippe uit die regte grotte geneem, hy het altyd daardie goed gehad om na te kyk. Ons het uiteindelik bene en skedels gekry, daar is iemand wat ons gehuur het net soos 'n seil vol – soos 'n groot reus, soos, ding – van skedels en bene. Dit was iets wat – soos dit saamgekom het – my kakebeen laat val het. Ek kon nie glo dit werk so goed nie.

Kelly McNeely: Wat inspireer jou as 'n filmmaker, veral as 'n gruwelfilmmaker?

Berkley Brady: Vrees! Ek dink filmgewys, Die duiweluitdrywer. Alexandre Aja se flieks, soos Hoë spanning, Ek is net soos, verdomp jy Alexandre Aja! Hoekom is jy so goed? Alles wat hy doen.

Van die kursus, Die afdraand, Flieks soos daardie dink ek trek jou in, die manier waarop hulle ons vrees so perfek speel, soos 'n instrument. Om dit uit te laat en dan hoef ons dit nie self te dra nie. So wanneer ek in die regte wêreld is, is ek baie ingestel op dinge wat my blykbaar bang maak. Dinge wat as anders ervaar kan word as wat dit is. Ek vind dit regtig fassinerend. Jy weet wanneer jy dink jy hoor iets, maar dit is eintlik iets anders? So ek versamel altyd daardie klein oomblikke en soek dinge wat boeiend is. Dit is amper soos collage, op sommige maniere, ek voel asof dit al hierdie dinge in iets intrek totdat dit is asof dit die idee is!

Ek het 'n fotografie-onderwyser in die filmskool gehad, en hy het hierdie ding gedoen waar jy foto's neem, en jy neem jou foto's vir die week en ontwikkel dit in die donkerkamer. En dan wanneer dit jou beurt is, sit jy hulle op die muur. En dan kyk die hele klas na hulle. So jy sit so 10 van jou afdrukke op die muur. En dan sê jy oor watter een jy wil praat, van hierdie afdrukke, wat is die een wat jou kuns vir die dag is? En toe vra hy vir die klas, watter een is dit? En dit is gewoonlik nie dieselfde een nie. Want as kunstenaars kan ons so geheg wees aan die proses om dit te maak, ons idee daaragter, maar aan die einde van die dag is dit 'n prentjie aan die muur, en ander mense sien iets anders. 

So die ander ding wat hy ook gesê het, is as jy goed maak wat jy gretig is om met jou gesin te deel, asof jy nie is nie … moet jy skaam wees. Jy behoort te huil as jy dink jou ma het dit gesien. Of jy moet iets van jouself blootstel wat moeilik is om te wys, of anders wat doen jy? Dit is vaal. So ek dink dat ek ook altyd daarna soek om myself te druk om, soos wat vir my ongemaklik is om te deel, of wat ongemaklik is om aan te dink? En dan myself druk om soontoe te gaan. 

Kelly McNeely: Wat is volgende vir jou? 

Berkley Brady: As ek gister met my bestuurder gepraat het, dink ek, ek wil baie graag Augustus afneem, want ek het nie regtig 'n behoorlike matverlof gehad sedert ek die baba in Maart gehad het nie. Ek was swanger tydens die opname. Ek was in my tweede semester tydens produksie, het die baba tydens naproduksie gehad, en ons eerste klankwaarnemingsessie was drie dae na die geboorte. Ek het 'n foto van myself met soos, hierdie klein pasgebore baba, voor my skootrekenaar met oorfone. Ek was regtig gelukkig dat – veral Mike Peterson en David Hyatt, ons redakteur – ook baie gehelp het met produksie en na-produksie, hulle het net meer van 'n las as normaalweg opgeneem. Hulle het my nie sleg laat voel daaroor nie, wat vir hulle groot rekwisiete is. 

Maar ek het nog 'n projek geskryf waaroor ek baie opgewonde is, maar waaroor ek nie regtig op hierdie oomblik kan praat nie. So ek hoop regtig om eintlik net 'n bietjie breek te neem en by my baba te wees. En ek het nog 'n gruwelfliek waarvoor ek 'n uiteensetting het, so ek is soort van net in daardie versamelfase om dit te doen. En dan sal ek hopelik ook 'n bietjie meer TV regisseer. 

Kelly McNeely: Geluk met die nuwe baba, terloops! En sjoe dis indrukwekkend dat jy nog in daardie tyd gestap en verfilm het.

Berkley Brady: Dankie! Dit was die tweede semester en ek was gelukkig dat ek 'n maklike swangerskap gehad het. En dit is geen rekwisiete vir my nie, dit was net geluk. Maar ek sou net sê, jy kan soveel meer doen as jy swanger is as wat mense dalk dink, so ek wil dit regtig ook daar stel. Swanger mense is eintlik baie kragtig, soos jy blootstelling aan hierdie stamselle en hierdie skepping het, so dit is asof ek soort van die intelligensie gevoel het van wat gebeur het sonder my verstand, net dit wat my liggaam kon doen. Dit het my selfvertroue gegee om te dink dat ek tot meer in staat is as wat ek eers kan begryp. Ek dink dit is soos 'n kragtige ding om swanger en op 'n laken te wees. 

Kelly McNeely: Absoluut. Jy bou letterlik 'n lewe terwyl jy rondhardloop en al die dinge doen wat enige ander persoon doen. Maar jy doen dit terwyl jy 'n mens bou. 

Berkley Brady: Ja! Net soos die antieke intelligensie daarvan. Om net 'n omstander te wees dat dit gebeur. Dit is soos, oukei, ek eet en ek neem my multivitamien, en ek drink water, maar behalwe dit doen ek niks, en tog differensieer vingers, selle maak keuses en dinge wat moet gebeur. Dit is net soos die krag daarvan! En dit is so oud, die krag daarvan. Dit is net asof ons niks weet nie. Dis wat ek dink. Die lyf is mal.

Kelly McNeely: En die menslike verstand is so kompleks, en net die heelal en alles van alles. Ek het na die nuwe gekyk beelde van die James Webb-teleskoop, en ons is net so onbeduidend! Alles is pragtig en mal. 

Berkley Brady: Ek weet ek weet! Maar ook dat ons daarna kon kyk en daaroor kon dink. Ook dis hoekom dimensies vir my net so interessant is, want hulle sê daar is 11 dimensies, maar dan na 11 flop hulle terug na een. Dit is soos, wat beteken dit selfs? Dat ons dit kan sien en daaraan kan dink, en herinneringe kan hê, en drome, en al hierdie dinge. En ek dink dit sal altyd interessant wees om te verken.


Jy kan 'n snit van kyk Donker Natuur hieronder, speel as deel van die Fantasia Internasionale Filmfees se 2022-seisoen!

Klik om kommentaar te lewer
0 0 stemme
Artikel Rating
Teken In
Stel kennis van
0 Kommentaar
Inlynterugvoer
Bekyk alle kommentaar

Flieks

Bill Skarsgard praat oor nuwe reeks 'Welcome To Derry'

gepubliseer

on

HBO Max seWelkom by Derry'Voorgang tot'It' Vorder, maar Bill Skarsgard se terugkeer as Pennywise Onseker

HBO Max se prequel-reeks van Warner Bros se tweedelige verwerking van Stephen King s'n It het die groen lig gekry en is tans in die produksiestadium. Getiteld Welkom by Derry, die showrunners vir die reeks is Brad Caleb Kane en Jason Fuchs. Skarsgard se deelname bly vir eers onseker. Alhoewel dit in Maart 2020 aangekondig is, was dit eers verlede maand dat die reeks amptelik deur HBO Max die trekpas gegee is.

Skarsgard is uitgevra Welkom by Derry tydens 'n Jake se take onderhoud, as daar enige kans is dat hy weer Pennywise sal speel – en indien nie, watter raad sal hy aan die volgende Pennywise gee. Skarsgard het gesê:Ons sal sien waarmee hulle vorendag kom en wat hulle daarmee doen. Van nou af is ek nie tans daarby betrokke nie. As iemand anders dit kan doen, is my raad om dit jou eie te maak. Om pret te hê daarmee. Wat ek gedink het so aangenaam was van daardie karakter, was hoe ongelooflik abstrak hy was. As jy Stephen King se boek met kokaïen begin lees, gaan jy net soos: 'Wat de hel?' Daar is soveel vreemde tantrums en abstraksies wat jy nogal kan sit en ontsyfer. Dit is wat ek met die karakter gedoen het en ek het daardie aspek baie geniet, dit het die karakter ingelig. Die boek is regtig 'n geskenk op die manier. So as iemand dit sou aanneem, is dit net, gaan deur die boek en vind die leidrade, en hulle is so daar buite dat jy soort van jou eie gevolgtrekkings tot hulle kan maak."

Welkom by Derry Prequel tot It Verwerf die Muschiettis, Fuchs en HBO Max as uitvoerende vervaardigers

Andy Muschietti en Barbara Muschietti, die regisseur/vervaardigerspan agter die twee It flieks, sal uitvoerende vervaardig Welkom by Derry deur hul produksiemaatskappy Dubbel droom. Die program se showrunners, Brad Caleb Kane en Jason Fuchs, sal ook as uitvoerende vervaardigers dien. Die reeks word vervaardig deur beide HBO Max en Warner Bros. Television.

Jason Fuchs het die draaiboek geskryf vir die program se première-episode, gebaseer op 'n storie wat saam met die Muschiettis ontwikkel is. Boonop sal Andy Muschietti verskeie episodes van die reeks aan die stuur, insluitend die eerste aflewering.

Lees verder

Flieks

Die X-Files-herlaai kan dalk ons ​​pad wees

gepubliseer

on

Ryan Cooller, die direkteur van Black Panther: Wakanda Forever, word glo 'n herlaai van Die X-Files, soos gesê deur die skepper van die program, Chris Carter.

Ryan Coogler om die X-Files-herlaai te ontwikkel

Tydens 'n onderhoud met "On The Coast met Gloria Macarenko,” het Chris Carter, die skepper van die oorspronklike reeks, die inligting bekend gemaak terwyl hy die 30ste herdenking van Die X-Files. Tydens die onderhoud het Carter gesê:

“Ek het sopas met 'n jong man, Ryan Coogler, gepraat wat 'The X-Files' met 'n diverse rolverdeling gaan herlaai. So hy het sy werk vir hom uitgesny, want ons het soveel grondgebied gedek.”

Ten tyde van die skryf, iHorror het nie 'n reaksie van Ryan Coogler se verteenwoordigers oor die aangeleentheid ontvang nie. Verder het 20th Television, die ateljee verantwoordelik vir die oorspronklike reeks, geweier om kommentaar te lewer.

Mitch Pileggi, David Duchovnay, Gillian Anderson en William B. Davis

Oorspronklik op Fox uitgesaai vanaf 1993 tot 2001, Die X-Files het vinnig 'n popkultuurverskynsel geword wat gehore bekoor het met sy mengsel van wetenskapfiksie, gruwel en samesweringsteorieë. Die program het die avonture van FBI-agente Fox Mulder en Dana Scully gevolg terwyl hulle onverklaarbare verskynsels en regeringsameswerings ondersoek het. Die program is later vir nog twee seisoene in 2016 en 2018 op dieselfde netwerk herleef, wat sy status as 'n geliefde klassieker bevestig het.

Toneel uit die X-Files

Ryan Coogler is veral bekend vir sy werk as die skrywer en regisseur van die twee "Black Panther"-films vir Marvel, wat loketrekords gebreek het en kritiese lof verdien het vir hul baanbrekende voorstelling en storievertelling. Hy het ook saam met Michael B. Jordan aan die "Creed"-franchise gewerk.

As Cooller wel aanvat Die X-Files, sou hy die projek onder syne ontwikkel vyf jaar algehele ooreenkoms met Walt Disney Television, wat 20ste TV insluit, die ateljee wat verantwoordelik is vir die oorspronklike reeks. Alhoewel daar nog geen woord is oor wanneer die herlaai kan plaasvind of wie daarin kan speel nie, wag aanhangers van die program gretig op enige opdaterings oor hierdie opwindende ontwikkeling.

Lees verder

Flieks

Reuse-vreemdelinge is terug in "War of the Worlds: The Attack"-voorskou

gepubliseer

on

Vertical Entertainment het die lokprent vrygestel vir hul nuutste verwerking van HG Wells se klassieke verhaal. Oorlog van die wêrelde: die aanval is ingestel om uitgesoekte teaters op te slaan April 21, 2023.

Die film se intrige volg 'n groep van drie jong sterrekundiges wat, terwyl hulle 'n meteoriet dophou wat op aarde neerstort, besef hulle is aan die voorpunt van 'n Mars-inval. Saam met die hulp van 'n soldaat onderneem die trio 'n gevaarlike reis na Londen waar hulle die invallende vreemdelinge moet konfronteer en 'n plan moet beraam om die mensdom te red.

War of the Worlds: The Attack Trailer #1

Alhaji FofanaLara SuurlemoenSam Gittins, en Leo Staar ster.

Direkteur Junaid Syed verklaar: “Die idee was om 'n gemoderniseerde weergawe van te skep War of the Worlds terwyl hulle so na as moontlik aan die oorspronklike verhaal eer en probeer bly.

Syed gaan voort, "Dit het nostalgiese elemente vir die grootmense en terselfdertyd vars storielyne wat dit herkenbaar maak vir die jonger gehore."

Oorlog van die wêrelde: die aanval

Die Klassieke Sci-Fi-roman deur HG Wells se “War of the Worlds” het die wêreld geruk!

HG Wells se “War of the Worlds” is 'n klassieke wetenskapfiksie-roman wat lesers al meer as 'n eeu bekoor. Dit is die eerste keer in 1898 gepubliseer en is sedertdien in talle rolprente, radiodramas en selfs 'n TV-reeks verwerk. Die roman vertel die verhaal van 'n Mars-inval van die Aarde en die daaropvolgende stryd van die mensdom om te oorleef. Maar wat is dit van hierdie storie wat dit so lank laat hou het?

Die roman se blywende gewildheid is grootliks te danke aan sy unieke mengsel van wetenskapfiksie en sosiale kommentaar. Wells was 'n meester van beide, en hy het sy skryfwerk gebruik om kommentaar te lewer op die kwessies van sy dag. "War of the Worlds" is geen uitsondering nie. Die roman is geskryf tydens 'n tyd van groot verandering en onsekerheid, en dit weerspieël hierdie temas in sy vertelling.

Die kern van "War of the Worlds" is die idee van menslike kwesbaarheid. Ten spyte van ons tegnologiese vooruitgang, is ons steeds kwesbaar vir die kragte van die natuur en die onbekende. Wells gebruik die Marsmanne as 'n metafoor vir die onbekende en die onvoorspelbare, en hy ondersoek hoe die mensdom op hierdie bedreiging reageer. Die roman is 'n kommentaar op die broosheid van ons beskawing en die belangrikheid van eenheid in die aangesig van teëspoed.

Kunswerk deur: David C Simon

Nog 'n sleuteltema van die roman is die botsing tussen beskawings. Wells het geskryf in 'n tyd toe die Britse Ryk op sy hoogtepunt was, en daar was 'n groeiende gevoel van spanning tussen nasies. Die Mars-inval kan gesien word as 'n metafoor vir hierdie botsing, en Wells gebruik dit om die temas van imperialisme en kolonialisme te verken. Die Marsmanne word as meedoënlose oorwinnaars uitgebeeld, en hul inval is 'n waarskuwing oor die gevare van imperialisme en die uitbuiting van ander nasies.

"War of the Worlds" is 'n baanbrekende werk van wetenskapfiksie. Dit was een van die eerste romans wat die idee van uitheemse inval ondersoek het, en dit het sedertdien 'n hoeksteen van die genre geword. Wells se visie van Mars-tegnologie en die samelewing was sy tyd vooruit, en dit het talle ander wetenskapfiksiewerke geïnspireer.

Lees verder