Verbinding met ons

Flieks

Fantasia 2022-onderhoud: 'Skinamarink'-regisseur Kyle Edward Ball

gepubliseer

on

skinamarink

skinamarink is soos 'n wakker nagmerrie. 'n Film wat voel asof dit as 'n vervloekte VHS-band in jou lewe oorgedra word, dit terg die gehoor met yl visuele beelde, grillerige fluisteringe en vintage visioene wat heerlik ontsenu.

Dit is 'n eksperimentele gruwelfilm - nie heeltemal die reguit narratief waaraan die meeste kykers gewoond sal wees nie - maar met die regte omgewing (oorfone in 'n donker kamer), sal jy vervoer word na 'n droomlandskap wat deurdrenk is van atmosfeer.

In die film word twee kinders in die middel van die nag wakker en vind hul pa word vermis, en alle vensters en deure in hul huis het verdwyn. Terwyl hulle besluit om te wag dat die grootmense terugkom, besef hulle hulle is nie alleen nie, en ’n stem wat soos ’n kind klink, wink hulle.

Ek het gepraat skinamarinkse skrywer/regisseur Kyle Edward Ball oor die film, nagmerries maak, en presies hoe hy sy eerste rolprent gemaak het.


Kelly McNeely: Ek verstaan ​​dat jy het die YouTube-kanaal, natuurlik, en dat jy soort van ontwikkel het skinamarink uit jou kortfilm, Agter. Kan jy 'n bietjie praat oor die besluit om dit in 'n langfilm te ontwikkel en hoe daardie proses was? Ek verstaan ​​jy het ook 'n bietjie crowdfunding gedoen. 

Kyle Edward Ball: Ja, vir seker. So basies, 'n paar jaar gelede wou ek 'n langfilm maak, maar het gedink ek moet seker my styl, my idee, die konsep, my gevoelens uittoets op iets minder ambisieus soos 'n kortfilm. So ek het Agter,Ek het gehou van die manier waarop dit uitgedraai het. Ek het dit by 'n paar feeste ingedien, insluitend Fantasia, dit het nie ingekom nie. Maar, ongeag dit vir my suksesvol was, het ek gevoel die eksperiment het gewerk en ek kon dit in 'n funksie druk. 

So vroeër in die pandemie het ek gesê, goed, ek gaan dit probeer, miskien begin skryf. En ek het 'n draaiboek oor 'n paar maande geskryf. Toe kort daarna begin aansoek doen vir toelaes, ens. Het nie enige van die toelaes gekry nie, so oorgeskakel na skarefinansiering. Ek het 'n baie hegte vriend wat voorheen suksesvol crowdfunding gefinansier het, sy naam is Anthony, hy het 'n redelik gerespekteerde dokumentêr genaamd Die lyn vir Telus Story Hive. En so het hy my daardeur gehelp.

Suksesvol genoeg geld befonds, en as ek sê crowdfund, soos van die begin af, het ek geweet dit gaan mikrobegroting wees, nie waar nie? Ek het alles geskryf om te werk binne 'n klein, klein, klein begroting, een plek, bla, bla, bla. Suksesvol skarefinansier, 'n baie klein werkgroep saamgestel, net ek, my DOP en my assistent-direkteur, en die res is geskiedenis.

Kelly McNeely: En hoe het jy jou weg in daardie spesifieke styl van rolprentmaak gemaak? Dit is daardie soort eksperimentele styl, dit is nie iets wat jy baie gereeld sien nie. Wat het jou by daardie stilistiese metode gebring? 

Kyle Edward Ball: Dit het per ongeluk gebeur. So voorheen Agter en alles, ek het 'n YouTube-kanaal genaamd Bitesized Nightmares begin. En die konsep was, mense sou kommentaar lewer met nagmerries wat hulle gehad het, en ek sou dit herskep. 

Ek was nog altyd aangetrokke tot 'n ouer styl van rolprentmaak. So 70's, 60's, 50's, terug al die pad na Universal Horror, en ek het nog altyd gedink, ek wens ek kon flieks maak wat so lyk en voel. 

Ook, tydens die vordering van my YouTube-reeks, omdat ek nie professionele akteurs kan huur nie, ek kan dit nie doen nie, ek kan dit nie doen nie, ek moes baie truuks doen sover as om aksie te impliseer, teenwoordigheid te impliseer, POV, om 'n storie sonder rolverdeling te vertel. Of selfs soms, nie die gepaste stel nie, nie die gepaste rekwisiete nie, ens. 

En dit het soortvan verander met verloop van tyd, 'n bietjie van 'n kultusaanhang ontwikkel - en as ek sê kultusaanhang, soos net 'n paar aanhangers wat die video's mettertyd gekyk het - en ontdek het ek hou baie daarvan. Daar is 'n sekere onheilspellendheid daaraan om nie noodwendig alles te wys nie, en dit oor te skakel na dinge soos skinamarink.

Kelly McNeely: Dit herinner my 'n bietjie aan Huis van die blare daardie tipe vibe –

Kyle Edward Ball: Ja! Jy is nie die eerste persoon wat dit ter sprake bring nie. En ek het eintlik nog nooit gelees nie Huis van die blare. Ek weet waaroor dit vaagweg gaan, die huis is groter binne as buite, bla bla bla. Reg. Maar um, ja, baie mense het dit na vore gebring. Ek moet dit regtig een of ander tyd lees [lag].

Kelly McNeely: Dit is 'n wilde lees. Dit neem jou op 'n bietjie van 'n reis, want selfs net soos jy dit lees, moet jy daarvan hou om die boek om te draai en soort van heen en weer te spring. Dis nogal netjies. Ek dink jy sal dit geniet. Ek hou daarvan dat jy veral kindernagmerries en nagmerries genoem het, verdwynende deure, ens. Hoe het jy dit op 'n mikrobegroting bereik? Waar is dit verfilm en hoe het jy dit alles laat gebeur?

Kyle Edward Ball: Ek het met rudimentêre spesiale effekte geëksperimenteer toe ek my YouTube-reeks gedoen het. En ek het ook soort van 'n truuk geleer waar as jy genoeg graan op goed sit, dit baie onvolmaaktheid verberg. Dit is hoekom baie ouer spesiale effekte – soos mat skilderye en goed – hulle goed lees, want dit is nogal korrelrig, nie waar nie? 

So ek wou nog altyd film in die huis waarin ek grootgeword het, my ouers bly steeds daar, so ek kon hulle sover kry om in te stem om daar te skiet. Hulle was meer as ondersteunend. Ek het die rolverdeling gehuur om dit teen 'n redelike lae begroting te doen. Die meisie wat Kaylee speel, is eintlik, dink ek, soort van tegnies my god dogter. Sy is my vriendin Emma se kind. 

So 'n ander ding ook, ons het geen klank in die oomblik opgeneem nie. So al die dialoog wat jy in die fliek hoor, was die akteurs wat in my ouers se sitkamer sit en in ADR praat. So daar was net 'n klomp klein truuks wat ons gedoen het om dit op 'n super lae begroting te doen. En dit het alles soort van vrugte afgewerp en eintlik soort van die medium verhef. 

Ons het dit oor sewe dae geskiet, ons het die akteurs net vir een dag op stel gehad. So alles wat jy sien wat behels dat die akteurs praat of op die skerm, dit is alles in een dag geskiet, met die uitsondering van die aktrise Jamie Hill, wat die ma speel. Sy is geskiet en opgeneem oor soos, ek dink 'n tydperk van drie vier uur op die vierde dag. Sy het nie eens interaksie met die ander akteurs gehad nie. 

Kelly McNeely: En ek hou daarvan dat dit 'n storie is wat soort van deur klank vertel word, net vanweë die manier waarop dit aangebied word en die manier waarop dit verfilm is. En die klankontwerp is ongelooflik. Ek het dit gekyk met oorfone aan, wat ek dink seker die beste manier is om dit te waardeer, met al die gefluister. Kan jy 'n bietjie praat oor die klankontwerpproses en weer 'n storie net deur klank vertel?

Kyle Edward Ball: So van die begin af wou ek hê dat klank belangrik moet wees. Deur my YouTube-kanaal is speel met klank een van my meer gunsteling dinge. Ek wou dit baie spesifiek hê om nie net soos 'n fliek uit die 70's te lyk nie, ek wou hê dit moet eintlik so klink. Die fliek Huis van die Duiwel deur Ti West, dit lyk soos 'n 70's fliek, reg? Maar ek het altyd gedink o, dit klink te skoon. 

So al die klank wat ons vir dialoog het, is skoon opgeneem. Maar toe maak ek dit vuil. Ek het met my vriend Tom Brent gepraat oor goed, hoe laat ek dit klink soos klank uit die 70's? Hy het my soort van 'n paar truuks gewys. Dit is redelik eenvoudig. Toe, wat baie van die klankeffekte betref, het ek eintlik 'n skatkis van klankeffekte in die publieke domein gevind wat in die 50's en 60's opgeneem is, wat ad nauseam gebruik is en daardie blikkerige gevoel het. 

Boonop het ek basies die hele fliek met sis en brom onderlê, en ook daarmee gespeel, so wanneer dit verskillende tonele sny, is daar 'n bietjie minder gesis, bietjie minder gebrom. Ek dink ek het eintlik baie meer tyd aan die klank spandeer as wat ek gedoen het om die fliek eintlik te sny. So ja, in 'n neutedop, dit is hoe ek die klank bereik. 

Nog 'n ding ook, ek het dit basies in mono gemeng, dit is nie 'n surround nie. Dit is basies dubbel mono, daar is geen stereo of iets in nie. En ek dink dit neem jou soort van die era in, nie waar nie? Want die 70's weet ek nie of stereo regtig begin het tot die laat 60's nie. Ek sal dit moet opsoek. 

Kelly McNeely: Ek is mal oor die publieke domein spotprente wat ook gebruik word, want hulle is so creepy. Hulle bou atmosfeer op so 'n wonderlike manier. Die atmosfeer doen regtig baie van die swaar opheffing in hierdie film, wat is die geheim om daardie grillerige atmosfeer te bou? Want dit is soort van die belangrikste koue punt van destydse film.

Kyle Edward Ball: Um, so ek het baie swakhede as 'n filmmaker. Soos baie van hulle. Ek sou sê dat ek op baie maniere redelik onbevoeg is, maar my groot groot sterkpunt wat ek nog altyd gehad het, is atmosfeer. En ek weet nie, ek weet hoe om dit te swaai. Ek is baie goed in die, hier is waarna jy kyk, hier is hoe jy dit gradeer, hier is hoe jy 'n geluid maak. Hier is hoe jy dit doen om iemand iets te laat voel, reg. So ek weet nie hoe nie, dit is net soort van intrinsiek vir my. 

My flieks is almal atmosfeer geïnduseer. Dit kom eintlik net neer op graan, gevoel, emosie en aandag. Die groot ding is aandag aan detail. Selfs in die akteurs se stemme word meeste van die reëls in fluisteringe opgeneem; dit was nie 'n ongeluk nie. Dit is in die oorspronklike skrif. En dit was omdat ek geweet het dat dit net anders sou laat voel as hulle heeltyd fluister.

Kelly McNeely: Ek hou ook van die gebruik van onderskrifte om daarmee saam te gaan, en die selektiewe gebruik van onderskrifte. Jy weet, hulle is nie deur die hele ding teenwoordig nie. Dit dra by tot die atmosfeer. Hoe het jy besluit wat sal onderskrifte hê en wat nie? En ook, daar is dele daarvan wat onderskrifte het, maar geen klank nie.

Kyle Edward Ball: So die onderskrifte ding, dit verskyn wel in die oorspronklike skrif, maar watter klank in onderskrif was en wat nie was nie, het mettertyd ontwikkel. Oorspronklik het ek om twee redes van die idee daarvan gehou. Een daarvan is dat daar hierdie nuwe gruwelbeweging op die internet genoem word analoog gruwel, wat baie teks insluit. En ek het dit nog altyd grillerig en ontstellend en baie saaklik gevind. 

As jy ooit sien, soos hierdie dom Discovery-dokumentêr waar hulle 'n 911-oproep vertel, maar daar is teks daarvan, en jy kan nie regtig uitmaak wat hulle sê nie. Dit is creepy, reg? Ek wou ook dele hê waar jy mense genoeg kon hoor om te verstaan ​​dat iemand fluister, maar jy kon nie verstaan ​​wat hulle sê nie. Maar ek wou steeds hê mense moet verstaan ​​wat hulle sê.

En dan uiteindelik, die persoon wat die klank opgeneem het, is my goeie vriend, Joshua Bookhalter, hy was my assistent-regisseur. En ongelukkig het hy geslaag kort nadat die verfilming begin het. En daar is 'n paar stukke klank wat ek waarskynlik kon herskep het wat nie heeltemal gepas het nie. So óf die klank het nie gepas nie óf moes waarskynlik weer opgeneem word. Maar in plaas daarvan om dit weer op te neem, wou ek regtig Josh se klank gebruik as 'n memoriam aan hom, so ek het net onderskrifte geplaas. So daar is 'n paar redes. 

Kelly McNeely: En vir die skepping van hierdie Skinamarink-monster, eerstens, neem ek aan dit is 'n Sharon, Lois en Bram verwysing?

Kyle Edward Ball: So dit is hoe ek dit leer ken het, en ek dink hoe die meeste Kanadese oral van Gen X tot Gen Z soort van geweet het van hulle. Dit is dus 'n verwysing daarna. Maar in dieselfde trant word die fliek nie daarmee geassosieer nie [lag]. 

Die rede waarom ek daartoe gekom het, is dat ek gekyk het, ek dink dit was 'n Kat op 'n warm Tin Roof. En daar is kinders in die fliek wat dit sing, en ek het altyd net aangeneem hulle het dit uitgevind. En toe het ek dit opgesoek en dit blyk, dit is soos 'n ouer liedjie uit die eeuwisseling uit een of ander musiekblyspel, wat publieke domein beteken, nie waar nie? 

So die woord steek nogal in jou kop vas soos 'n oorwurm. En ek is net soos, goed, dit is persoonlik vir my, sentimenteel vir baie mense, dit is 'n nonsenswoord, en dit is ook vaagweg creepy. Ek is soos, [kyk 'n klomp onsigbare blokkies na] dit is my werktitel. En toe word die werkstitel net die titel.

Kelly McNeely: Ek is mal daaroor. Want ja, dit klink vaagweg sinister op sy eie vrolike manier. So wat is volgende vir jou?

Kyle Edward Ball: So later vanjaar begin ek nog 'n draaiboek skryf. Ons gaan waarskynlik by 'n paar ander filmfeeste in Europa speel, wat ons een of ander tyd sal aankondig, dan hopelik teaterverspreiding en -stroom. En dan terwyl dit aan die gang is, vind ek altyd dat ek die beste skryf wanneer dit winter of herfs is, so ek sal seker rondom September of Oktober begin skryf, die opvolg. 

Ek is onseker oor watter fliek ek gaan doen. Ek wil graag bly by die verfilming van 'n ou styl fliek vandag soort motief. So ek het dit tot drie flieks. Die eerste een is 'n Universal Monster-styl 1930's-gruwelfliek oor die Pied Piper. Die tweede sou 'n 1950's wetenskapfiksie fliek wees, uitheemse ontvoering, maar met 'n bietjie meer Douglas Sirk. Alhoewel ek nou dink, miskien is ons te gou om Nope daarvoor uitkom. Miskien moet ek dit vir 'n bietjie op die rak plaas, miskien 'n paar jaar later. 
En dan is die derde een nog 'n soort van meer soortgelyk aan skinamarink, maar 'n bietjie meer ambisieuse, 1960's technicolor horror movie genoem Die agtergeblewe huis waar drie mense 'n huis in hul droom besoek. En dan volg verskrikking.


skinamarink is deel van Fantasia Internasionale Filmfeesse 2022-reeks. Jy kan die super creepy plakkaat hieronder kyk!

Vir meer inligting oor Fantasia 2022, kyk na ons resensie van Australiese sosiale beïnvloeder-gruwel Sissy, Of die kosmiese horror slapstick komedie heerlike.

Klik om kommentaar te lewer
5 1 stem
Artikel Rating
Teken In
Stel kennis van
0 Kommentaar
Inlynterugvoer
Bekyk alle kommentaar

Flieks

Bill Skarsgard praat oor nuwe reeks 'Welcome To Derry'

gepubliseer

on

HBO Max seWelkom by Derry'Voorgang tot'It' Vorder, maar Bill Skarsgard se terugkeer as Pennywise Onseker

HBO Max se prequel-reeks van Warner Bros se tweedelige verwerking van Stephen King s'n It het die groen lig gekry en is tans in die produksiestadium. Getiteld Welkom by Derry, die showrunners vir die reeks is Brad Caleb Kane en Jason Fuchs. Skarsgard se deelname bly vir eers onseker. Alhoewel dit in Maart 2020 aangekondig is, was dit eers verlede maand dat die reeks amptelik deur HBO Max die trekpas gegee is.

Skarsgard is uitgevra Welkom by Derry tydens 'n Jake se take onderhoud, as daar enige kans is dat hy weer Pennywise sal speel – en indien nie, watter raad sal hy aan die volgende Pennywise gee. Skarsgard het gesê:Ons sal sien waarmee hulle vorendag kom en wat hulle daarmee doen. Van nou af is ek nie tans daarby betrokke nie. As iemand anders dit kan doen, is my raad om dit jou eie te maak. Om pret te hê daarmee. Wat ek gedink het so aangenaam was van daardie karakter, was hoe ongelooflik abstrak hy was. As jy Stephen King se boek met kokaïen begin lees, gaan jy net soos: 'Wat de hel?' Daar is soveel vreemde tantrums en abstraksies wat jy nogal kan sit en ontsyfer. Dit is wat ek met die karakter gedoen het en ek het daardie aspek baie geniet, dit het die karakter ingelig. Die boek is regtig 'n geskenk op die manier. So as iemand dit sou aanneem, is dit net, gaan deur die boek en vind die leidrade, en hulle is so daar buite dat jy soort van jou eie gevolgtrekkings tot hulle kan maak."

Welkom by Derry Prequel tot It Verwerf die Muschiettis, Fuchs en HBO Max as uitvoerende vervaardigers

Andy Muschietti en Barbara Muschietti, die regisseur/vervaardigerspan agter die twee It flieks, sal uitvoerende vervaardig Welkom by Derry deur hul produksiemaatskappy Dubbel droom. Die program se showrunners, Brad Caleb Kane en Jason Fuchs, sal ook as uitvoerende vervaardigers dien. Die reeks word vervaardig deur beide HBO Max en Warner Bros. Television.

Jason Fuchs het die draaiboek geskryf vir die program se première-episode, gebaseer op 'n storie wat saam met die Muschiettis ontwikkel is. Boonop sal Andy Muschietti verskeie episodes van die reeks aan die stuur, insluitend die eerste aflewering.

Lees verder

Flieks

Die X-Files-herlaai kan dalk ons ​​pad wees

gepubliseer

on

Ryan Cooller, die direkteur van Black Panther: Wakanda Forever, word glo 'n herlaai van Die X-Files, soos gesê deur die skepper van die program, Chris Carter.

Ryan Coogler om die X-Files-herlaai te ontwikkel

Tydens 'n onderhoud met "On The Coast met Gloria Macarenko,” het Chris Carter, die skepper van die oorspronklike reeks, die inligting bekend gemaak terwyl hy die 30ste herdenking van Die X-Files. Tydens die onderhoud het Carter gesê:

“Ek het sopas met 'n jong man, Ryan Coogler, gepraat wat 'The X-Files' met 'n diverse rolverdeling gaan herlaai. So hy het sy werk vir hom uitgesny, want ons het soveel grondgebied gedek.”

Ten tyde van die skryf, iHorror het nie 'n reaksie van Ryan Coogler se verteenwoordigers oor die aangeleentheid ontvang nie. Verder het 20th Television, die ateljee verantwoordelik vir die oorspronklike reeks, geweier om kommentaar te lewer.

Mitch Pileggi, David Duchovnay, Gillian Anderson en William B. Davis

Oorspronklik op Fox uitgesaai vanaf 1993 tot 2001, Die X-Files het vinnig 'n popkultuurverskynsel geword wat gehore bekoor het met sy mengsel van wetenskapfiksie, gruwel en samesweringsteorieë. Die program het die avonture van FBI-agente Fox Mulder en Dana Scully gevolg terwyl hulle onverklaarbare verskynsels en regeringsameswerings ondersoek het. Die program is later vir nog twee seisoene in 2016 en 2018 op dieselfde netwerk herleef, wat sy status as 'n geliefde klassieker bevestig het.

Toneel uit die X-Files

Ryan Coogler is veral bekend vir sy werk as die skrywer en regisseur van die twee "Black Panther"-films vir Marvel, wat loketrekords gebreek het en kritiese lof verdien het vir hul baanbrekende voorstelling en storievertelling. Hy het ook saam met Michael B. Jordan aan die "Creed"-franchise gewerk.

As Cooller wel aanvat Die X-Files, sou hy die projek onder syne ontwikkel vyf jaar algehele ooreenkoms met Walt Disney Television, wat 20ste TV insluit, die ateljee wat verantwoordelik is vir die oorspronklike reeks. Alhoewel daar nog geen woord is oor wanneer die herlaai kan plaasvind of wie daarin kan speel nie, wag aanhangers van die program gretig op enige opdaterings oor hierdie opwindende ontwikkeling.

Lees verder

Flieks

Reuse-vreemdelinge is terug in "War of the Worlds: The Attack"-voorskou

gepubliseer

on

Vertical Entertainment het die lokprent vrygestel vir hul nuutste verwerking van HG Wells se klassieke verhaal. Oorlog van die wêrelde: die aanval is ingestel om uitgesoekte teaters op te slaan April 21, 2023.

Die film se intrige volg 'n groep van drie jong sterrekundiges wat, terwyl hulle 'n meteoriet dophou wat op aarde neerstort, besef hulle is aan die voorpunt van 'n Mars-inval. Saam met die hulp van 'n soldaat onderneem die trio 'n gevaarlike reis na Londen waar hulle die invallende vreemdelinge moet konfronteer en 'n plan moet beraam om die mensdom te red.

War of the Worlds: The Attack Trailer #1

Alhaji FofanaLara SuurlemoenSam Gittins, en Leo Staar ster.

Direkteur Junaid Syed verklaar: “Die idee was om 'n gemoderniseerde weergawe van te skep War of the Worlds terwyl hulle so na as moontlik aan die oorspronklike verhaal eer en probeer bly.

Syed gaan voort, "Dit het nostalgiese elemente vir die grootmense en terselfdertyd vars storielyne wat dit herkenbaar maak vir die jonger gehore."

Oorlog van die wêrelde: die aanval

Die Klassieke Sci-Fi-roman deur HG Wells se “War of the Worlds” het die wêreld geruk!

HG Wells se “War of the Worlds” is 'n klassieke wetenskapfiksie-roman wat lesers al meer as 'n eeu bekoor. Dit is die eerste keer in 1898 gepubliseer en is sedertdien in talle rolprente, radiodramas en selfs 'n TV-reeks verwerk. Die roman vertel die verhaal van 'n Mars-inval van die Aarde en die daaropvolgende stryd van die mensdom om te oorleef. Maar wat is dit van hierdie storie wat dit so lank laat hou het?

Die roman se blywende gewildheid is grootliks te danke aan sy unieke mengsel van wetenskapfiksie en sosiale kommentaar. Wells was 'n meester van beide, en hy het sy skryfwerk gebruik om kommentaar te lewer op die kwessies van sy dag. "War of the Worlds" is geen uitsondering nie. Die roman is geskryf tydens 'n tyd van groot verandering en onsekerheid, en dit weerspieël hierdie temas in sy vertelling.

Die kern van "War of the Worlds" is die idee van menslike kwesbaarheid. Ten spyte van ons tegnologiese vooruitgang, is ons steeds kwesbaar vir die kragte van die natuur en die onbekende. Wells gebruik die Marsmanne as 'n metafoor vir die onbekende en die onvoorspelbare, en hy ondersoek hoe die mensdom op hierdie bedreiging reageer. Die roman is 'n kommentaar op die broosheid van ons beskawing en die belangrikheid van eenheid in die aangesig van teëspoed.

Kunswerk deur: David C Simon

Nog 'n sleuteltema van die roman is die botsing tussen beskawings. Wells het geskryf in 'n tyd toe die Britse Ryk op sy hoogtepunt was, en daar was 'n groeiende gevoel van spanning tussen nasies. Die Mars-inval kan gesien word as 'n metafoor vir hierdie botsing, en Wells gebruik dit om die temas van imperialisme en kolonialisme te verken. Die Marsmanne word as meedoënlose oorwinnaars uitgebeeld, en hul inval is 'n waarskuwing oor die gevare van imperialisme en die uitbuiting van ander nasies.

"War of the Worlds" is 'n baanbrekende werk van wetenskapfiksie. Dit was een van die eerste romans wat die idee van uitheemse inval ondersoek het, en dit het sedertdien 'n hoeksteen van die genre geword. Wells se visie van Mars-tegnologie en die samelewing was sy tyd vooruit, en dit het talle ander wetenskapfiksiewerke geïnspireer.

Lees verder