Verbinding met ons

boeke

Horror Pride Month: David R. Slayton, skrywer van 'White Trash Warlock'

gepubliseer

on

David R. Slayton

'n Paar maande gelede was ek op soek na 'n nuwe oudioboek om in te delf. Sedert ek weer by die verlaat-jou-huis-werksmag aangesluit het, het oudioboeke my gehelp om die daaglikse pendel te oorleef. Ek wou iets hê wat genres vermeng en my liefde vir gruwel, fantasie en gayheid gevoed het. Terwyl ek deur die duisende Audible-titels gefynkam het, het ek 'n boek gekry met die naam White Trash Warlock deur David R. Slayton. Die boek handel oor Adam Binder, 'n gay heks van Oklahoma wat uiteindelik 'n monsteragtige entiteit konfronteer wat Denver aanval en mense waansinnig maak.

Gayme. Stel. Pas by. Ek was so in!

Teen die einde van die boek het ek dringend meer nodig gehad. Gelukkig vir my, die tweede boek in die trilogie, Trailer Park Trickster, was reeds beskikbaar, en alhoewel dit op die moeder van alle cliffhangers geëindig het, het ek geweet daar was ten minste nog een boek, Deadbeat Druid oppad.

Intussen het ek dit my missie gemaak om die skrywer op te spoor om hom te laat weet presies wat sy boeke beteken het vir 'n gay, gruwelliewende, romanse-verslaafde - en mede-skrywer - in 'n klein dorpie in Oos-Texas. Ek het ook dadelik 'n pitch gedryf om hom vanjaar vir Horror Pride Month te ondervra, en was opgewonde toe hy ingestem het.

Toe ons gesels het, het ek weer vir hom gesê hoe baie ek die boeke waardeer, maar ek moes ook vra: "Waar en wanneer het jy Adam Binder ontmoet?"

Die storie het my nie in die steek gelaat nie.

Soos dit gebeur het, het Slayton probeer om epiese fantasie te skryf wat, uit persoonlike ervaring, ek vir jou kan sê 'n uitdagende taak is. Soos dit egter geblyk het, was hy ook 'n aanhanger van stedelike fantasie en het hy 'n storie geformuleer oor 'n dokter, sy vrou en hul kind in Denver, die stad wat die skrywer die tuiste noem.

"So ek het hierdie hele plot gehad, maar wat ek nie gehad het nie, was 'n hoofkarakter," het die skrywer verduidelik. “Ek het dit soort van agter in my brein gesit en alles daarvan vergeet, en toe ry ek een aand deur die Carolinas. Die maan was vol. Dit het oor die pad gehang. Die bome het oor die pad gehang. En daardie Kaleo-liedjie 'Way Down we Go' het op die radio gekom. Hierdie karakter het in my kop opgeduik, en ek begin hom net vrae vra. Ek het gesê: 'Wie is jy?' en hy het gesê: 'Wel, ek is net soos jy. Ek is van Guthrie. Ek het in die bos grootgeword.' Ek het begin dink ek kan dit saamvoeg met daardie stedelike fantasie-intrige, maar daardie stedelike fantasie-intrige is steeds baie gefokus op Denver. Adam het gesê: 'Wel, ek kan Denver toe gaan.'

En dit is net wat hy gedoen het … weet … jy weet wat ek bedoel.

Terwyl die elemente fantasties en soms ronduit aangrypend is, is die verhaal van Adam Binder, 'n heks wat baie min krag in die groot skema van dinge het, en sy meestal alledaagse familie gewortel in 'n sin van werklikheid. Daardie waarheid, die realiteit van dit alles, is afgelei van Slayton se eie ervarings. Hy het selfs so ver gegaan om Adam se ma na sy eie ouma te vernoem.

"Haar naam was Tilla-Mae Wolfgang Slayton en sy was alles wat die naam impliseer," sê hy.

Wat die fantasie betref, sê hy, was hy versigtig waar hy sy invloede vandaan getrek het terwyl hy die romans geskryf het.

"Iemand wat onlangs 'n onderhoud met my gevoer het, het gesê hulle verstaan ​​nie hoekom ek nie Amerikaanse folklore en mites gebruik nie," het hy gesê. “Die ding daarvan is, wanneer jy oor Amerikaanse mitologie praat, praat jy regtig van inheemse Amerikaanse mitologie. Ek is 'n baie wit mens. Ek wil dit nie toeëien nie. So ek het rondgekyk na wat mitologieë daar buite is en wat ek uit my eie erfenis kan put en wat kan ek doen om iets wat regtig bekend en tropies is te neem en dit op sy kop te draai.”

En so het hy Elwe geskep wat glo dat hulle hipermodern is, maar hulle loop en trek aan en praat asof hulle reg uit 'n noir-fliek uit die 1940's gestap het. Toe het hy die veels te selde gebruikte Kabouters ingebring, wat hulle die slinger van 'n karakter van swak word Blinders. Ek gaan nie eers die kabouters vir jou verduidelik nie. Jy moet dit maar self lees. Die meng en meng, druk en trek, van wat ons weet en wat ons verwag, is wat die leser op hul tone hou en Wat bring die skrywer baie bevrediging.

Aangesien dit Pride is, moes ons natuurlik die feit bespreek dat die boek 'n gay protagonis het. Enigiemand wat enige tyd in 'n kommentaarafdeling spandeer het waar enigiets vreemd genoem word, weet wat die meeste van ons in die gesig staar wanneer ons oor onsself begin skryf en onsself in die narratief plaas. Die homofobe kom uit die houtwerk en slinger beskuldigings van afdwinging van agendas en wakkerheid wanneer al wat ons regtig wil hê is om stories te lees waar ons bestaan.

Vir Slayton was daar van die begin af geen twyfel oor Adam se seksualiteit nie. Dit was nie 'n agenda nie. Dit was wie hy was.

"Dit is noodsaaklik vir my," het hy gesê. “Die meeste van my inspirasie in wat ek skryf kom van die sien van 'n gaping in die mark. Ek het in Guthrie in die bos grootgeword. Ek het nie toegang tot baie gehad nie. My ma was baie godsdienstig so wat ek mag lees was baie beperk. Wat ek in fantasie kon vind, wanneer daar 'n LGBTQ-karakter was, was hulle óf skaars daar óf hulle het tragies gesterf. Daar was 'n vigs-analoog of om uit te kom was 'n ding. Ek hou daarvan om meer van die verteenwoordiging te sien versprei en veral goeie verteenwoordiging. Dis deel van hoekom ek begin skryf het White Trash Warlock. Ek sien nie 'n gebroke, gay heks van Oklahoma op die bladsy nie. So, ek het gedink, ek gaan dit skryf. Aangesien dit stedelike fantasie is, is vooroordeel en kwessies rondom Adam se seksualiteit aanwesig, maar ek wou nie hê dit moet die hoofsaak in die storie wees nie. Beter skrywers as ek het oor dit alles geskryf, so ek wil dit nie lees nie.”

Die formule werk beslis vir Slayton. Sy boeke het die verbeelding van lesers regoor die wêreld aangegryp. Die vermenging van sy eie mengsel van gruwel en fantasie is opwindend en boeiend. Vir my gee dit my dieselfde opwinding van die eerste keer dat ek Gaiman, Pratchett en tot 'n mate selfs Barker lees.

Dit bring ons natuurlik by die laaste boek in Slayton se trilogie. Met Deadbeat Druid op die horison, sou dit krimineel gewees het om nie te vra vir 'n kykie van wat kom nie.

"Aan die einde van Trailer Park Trickster, Adam is baie op ’n Odyssey gestuur,” het hy gesê. “In plaas daarvan om eilande te gebruik, gebruik ek regte dorpe. Sommige van hulle het net 'n koel, creepy ware misdaad ding wat met hulle verband hou; sommige van hulle het net interessante gebeurtenisse wat daarmee verband hou. Ek het dit baie geniet om die geskiedenis van hierdie plekke na te vors. In Deadbeat Druid, jy sal ’n bietjie meer daarvan kry.”

Ja, maar wat van Adam Binder en sy sexy maar baie "alles is swart en wit" moontlike kêrel, Vic, wat hy per ongeluk in 'n Grim Reaper gemaak het?!

"Ek speel baie D&D, so ek dink in daardie terme," het Slayton daarop gewys. “Adam is chaoties goed, wat beteken dat hy altyd die regte ding doen, al is dit teen die wet. Vic is wettig goed, wat beteken dat hy altyd die regte ding sal doen, maar dit moet die wet volg. Teen die einde van boek drie het hulle albei stappe na mekaar geneem en neutraal goed. Nie alles is swart en wit nie en nie elke wet is sleg nie.”

Om meer oor David Slayton te wete te kom, besoek sy Amptelike webwerf en soek sy romans aanlyn en in boekwinkels!

Klik om kommentaar te lewer
0 0 stemme
Artikel Rating
Teken In
Stel kennis van
0 Kommentaar
Inlynterugvoer
Bekyk alle kommentaar

boeke

'Amptelike vyf nagte by Freddy's Cookbook' word hierdie herfs vrygestel

gepubliseer

on

Five Night's at Freddy se film

Vyf nagte by Freddy's kry binnekort 'n groot Blumhouse-vrystelling. Maar dit is nie al waarin die spel aangepas word nie. Die treffer-gruwelspeletjie-ervaring word ook in 'n kookboek gemaak vol heerlike spookagtige resepte.

Die Amptelike vyf nagte by Freddy's Cookbook is gevul met items wat jy by 'n amptelike Freddy's-plek sal vind.

Hierdie kookboek is iets waarvoor aanhangers al gevrek het sedert die oorspronklike vrystelling van die eerste speletjies. Nou sal jy kenmerkende geregte kan kook vanuit die gemak van jou eie huis.

Die samevatting vir Vyf nagte by Freddy's gaan so:

"As 'n anonieme nagwag moet jy vyf nagte oorleef terwyl jy gejag word deur vyf animatronici wat daarop gemik is om jou dood te maak. Freddy Fazbear's Pizzeria is 'n fantastiese plek vir kinders en volwassenes kan pret hê met al die robotdiere; Freddy, Bonnie, Chica en Foxy."

Jy kan die Amptelike vyf nagte by Freddy's Cookbook in winkels vanaf 5 September.

Vyf
Lees verder

boeke

Stephen King se 'Billy Summers' word deur Warner Brothers gemaak

gepubliseer

on

Breaking News: Warner Brothers verkry Stephen King-topverkoper "Billy Summers"

Die nuus het net gedaal via 'n Sperdatum eksklusief dat Warner Brothers die regte op Stephen King se topverkoper verkry het, Billy somers. En die kragstasies agter die filmverwerking? Niemand anders as JJ Abrams s'n nie Slegte robot en Leonardo DiCaprio s'n Appiaanse manier.

Spekulasie is reeds hoogty, want aanhangers kan nie wag om te sien wie die titelkarakter, Billy Summers, op die grootskerm sal laat lewe nie. Sal dit die enigste Leonardo DiCaprio wees? En gaan JJ Abrams in die regisseurstoel sit?

Die meesterbreine agter die draaiboek, Ed Zwick en Marshall Herskovitz, werk reeds aan die draaiboek en dit klink of dit 'n ware doozy gaan wees!

Oorspronklik was hierdie projek beraam as 'n beperkte reeks van tien episodes, maar die magte het besluit om alles uit te voer en dit in 'n volwaardige funksie te omskep.

Stephen King se boek Billy somers handel oor 'n voormalige veteraan van die Marine en Irak-oorlog wat in 'n huurmoordenaar verander het. Met 'n morele kode wat hom net toelaat om diegene te teiken wat hy as "slegte ouens" beskou, en 'n beskeie fooi van nooit meer as $70,000 XNUMX vir elke werk nie, is Billy anders as enige huurmoordenaar wat jy voorheen gesien het.

Terwyl Billy egter begin oorweeg om uit die huurmoordenaar-onderneming af te tree, word hy vir een laaste missie ontbied. Hierdie keer moet hy in 'n klein stad in die Amerikaanse Suide wag vir die perfekte geleentheid om 'n moordenaar uit te haal wat 'n tiener in die verlede vermoor het. Die vangs? Die teiken word van Kalifornië na die stad teruggebring om tereg te staan ​​vir moord, en die trefkrag moet voltooi word voordat hy 'n pleitooreenkoms kan sluit wat sy vonnis van die doodstraf tot lewenslange tronkstraf sal bring en moontlik die misdade van ander sal openbaar .

Terwyl Billy wag vir die regte oomblik om toe te slaan, verwyl hy die tyd deur 'n soort outobiografie oor sy lewe te skryf, en deur sy bure te leer ken.

Lees verder

boeke

Clive Barker sê hierdie boek is "Terrifying" en dit word 'n TV-reeks

gepubliseer

on

Onthou die hupstoot Die Evil Dead teruggekom in 1982 toe Stephen King het die film "Ferocuisly original" genoem? Nou het ons nog 'n gruwel literêre ikoon, Clive Barker, wat 'n werk "Uiters terrifying" noem.

Daardie werk is die roman die diep. Nee, nie die 1976 Peter Benchley-riller met dieselfde naam nie. Dit is Nick Cutter'se 2015 topverkoper wat onder water plaasvind. Kotter is die pennaam wat deur die Kanadese skrywer gebruik word Craig Davidson.

Van King gepraat, hy het ook Cutter se werk geprys en die roman gesê Die troep, "het my doodgeskrik en ek kon dit nie neersit nie ... ouskool-gruwel op sy beste."

Dit is groot lof want Google Books beskryf die diep as "Die Abyss ontmoet Die Shining. "

Twee literêre gruwellegendes wat jou werk as "angswekkend" en "die beste" prys? Geen druk daar nie.

Bloody Disgusting breek die plot af vir die diep in hul storie:

“'n Vreemde plaag genaamd die 'Gets' vernietig die mensdom op 'n globale skaal. Dit laat mense vergeet – eers klein goedjies, soos waar hulle hul sleutels gelos het, dan die nie-so-klein goedjies, soos hoe om te bestuur of die letters van die alfabet. Hulle vergeet hoe om onwillekeurig te funksioneer. Daar is geen genesing nie.

Maar ver onder die oppervlak van die Stille Oseaan is 'n universele geneser wat as "ambrosia" beskou word, ontdek. Om hierdie verskynsel te bestudeer, is 'n spesiale navorsingslaboratorium agt myl onder die see se oppervlak gebou. Maar wanneer die stasie onkommunikasie raak, daal ’n paar dapper deur die liglose peile in die hoop om die raaisels wat by daardie verpletterende dieptes skuil, te ontrafel … en dalk ’n bose teëkom wat swarter is as enigiets wat ’n mens jou moontlik kan voorstel.”

Skrywer C. Henry Chaisson, wat draaiboeke vir albei geskryf het Antlers en Apple TV's bedien is besig om die boek vir Amazon Studios.

iHorror sal jou op hoogte hou van die vordering van die reeks soos ons meer weet.

* Opskrif prent geneem uit The Telegraph.

Lees verder