Verbinding met ons

Flieks

Josh Ruben op 'A Wounded Fawn' en Playing the Punching Bag

gepubliseer

on

'n Gewonde reuk

Josh Ruben is 'n bietjie van 'n man-oor-dorp in die gruwelgenre. Hy is 'n akteur, skrywer, regisseur en vervaardiger, bekend vir sy speelfilms (Maak my bang en Weerwolwe binne) en – meer onlangs – sy rol in Travis Stevens se 'n Gewonde reuk, waarin hy 'n onstabiele moordenaar speel met sy oog op 'n nuwe prys. 

Voordat hy in afgryse 'n huis gevind het, het Ruben sketse vir Die Laat Laat Skou met James Corden en episodes van Adam verwoes alles, en was een van die stigterslede van collegese “Originals”-afdeling (waar hy geregisseer en in duisende komiese kortbroeke optree). Hy was 'n baie besige ou oor die jare.

Ek kon met Ruben praat oor 'n Gewonde reuk, die tweesydige horror-komedie-muntstuk, en wat volgende voorlê. 

Maak my bang

Kelly McNeely: Ek is dankbaar dat jy vandag hier is om met my te praat, ek het altyd die kak gekyk College Humor toe ek op universiteit was. So weereens, dankie dat jy by my aangesluit het. Op daardie noot is gruwel en komedie soort van twee kante van dieselfde munt, op 'n manier. Dit is dieselfde idee van opstelling en punchline, reg? En ek weet jy het nogal die uitgebreide agtergrond met komedie, kan jy 'n bietjie praat oor daardie oorgang, en hoe – in wese – daardie balans werk?

Josh Ruben: Ja, ek bedoel, daar is 'n paar verskillende stukke van hierdie gesprek, die eerste daarvan is, jy weet, daar is die onverwagte punchline, soos die onverwagte bangmaak. So jy het daardie soort kongruensie. Ek dink die ding daarvan, komedie – of ten minste komedie-rolprentmakers, soos Jordan Peele en Zach Cregger, en durf ek myself enigsins naby mense soos hulle stel – ek dink hoekom ons werk is omdat ons grensverspreiders is, want ons steek en prikkel en het miskien 'n effense voordeel om kultuur waar te neem, want ons skeur dit. Of sekere persoonlikheidstipes wat ons wil skeur; my spesialiteit blyk giftige mans te wees. 

My eerste rolprent het gehandel oor 'n ontmaskerde man in die skadu van 'n vrou se grootheid, en ek wou dit regtig met humor en met afgryse uitspook. So ek dink daar is 'n voordeel daar, en beslis binne die tegniese kant van dit alles, jy weet, die endorfiene dink ek brand op dieselfde manier. Ons hartklop styg op dieselfde manier. Die onverwagte lag kry 'n onverwagse gegoffie, waar die skrik die gil kry.

Kelly McNeely: Ek is bly om te hoor dat jy Zach Cregger genoem het, want Barbaarse was ongelooflik, en ek het altyd liefgehad Witste kinders wat jy ken ook. Ek het nie geweet dat hy dit regisseer het toe ek in daardie fliek ingegaan het, ek agterna geleer het nie, en dit was soos toe ek dit geleer het Die hartseer is deur 'n ou van Kanada geregisseer. Dit het my kop geblaas! Maar, ek wil 'n bietjie praat oor Maak my bang en die kuns van storievertel, want dit is baie teatraal en vindingryk, en ek is baie mal daaroor. Hoe is die struktuur van daardie film bedink?

Josh Ruben: Dit was soort van kullery, en miskien 'n bietjie meta, want elke draaiboek wat ek tot op daardie stadium geskryf het sonder om 'n uiteensetting te gee, het my net 'n skrywersblok gegee. Elke keer as ek net begin om 'n draaiboek te skryf, soos iemand dalk 'n roman skryf, het ek bladsy 33 getref en ek was soos, o, shit, hierdie moes net 'n kortverhaal gewees het. Of ek het regtig net nie die hele ding deurdink nie. Ek het Handeling Twee gevul met daardie draaiboeke – met daardie mislukte draaiboeke – dit het in wese die kortverhale, die bloemlesingverhale geword. Maar die enjin daarvan was hierdie tête-à-tête tussen hierdie twee karakters, alle kompetisie. 

My eerste swaai van die konsep was 'n bietjie meer - ek dink - duidelik dat Fred 'n psigo-moordenaar gaan wees, en dit was wat dit sou wees. Maar, soos, nee, kom ons grys hierdie lyn 'n bietjie, kom ons maak hom net 'n brose man wat te veel alkohol gehad het en die onderwerp van 'n derde wiel was na 'n nag waar net niks getref het nie. So net om te praat oor die struktuur daarvan, ek het soort van die middel daarvan gepak en my pad na die klimaks met die stories gemaak, soos miskien 'n bloemlesingfilm sou optree.

'n Gewonde reuk

Kelly McNeely: Jy het nogal baie gedoen, beide voor en agter die kamera, wat jou meer vreugde of opwinding bring?

Josh Ruben: Hulle albei maak my op soveel maniere opgewonde. Ek dink my ervaring as 'n filmmaker - wat tipies my eerste antwoord sou wees, ten minste in hierdie era van my lewe - as 'n filmmaker is ek nou op 'n manier meer gejaag om op te tree en op te tree, want ek argiveer hoe ander regisseurs en filmmakers praat met hul span en hul rolverdeling en kommunikeer. So ek leer. Die moeilike ding is wanneer jy jou vingernaels in jou knieë wil grawe en wil, nie iets sê of nie help om as 'n mansplainer af te kom nie. 

Maar ek dink vir 'n oomblik ek het toneelspel so van kant gemaak, of ten minste minder opgewonde daaroor geraak, want ek het opgewonde geraak oor die gruwelfilmvervaardiging daarvan, al die beheer daarvan, die ervaring daarvan en die kommandering en kapteinskap van die skip. Maar ek dink my liefde vir toneelspel het nie verdwyn nie, maar dit het teruggekeer, dink ek met 'n paar vou 'n Gewonde reuk. Net omdat dit in wese 'n droomrol is om terroriseerder en geterroriseerd te speel, en presies waarvoor die fliek staan, en hoe intelligent en kunstig dit is.

Kelly McNeely: En sonder te veel van 'n bederf, jou karakter in 'n Gewonde reuk is 'n bietjie van 'n uitdagende persoon, sal ons sê? Hoe berei jy daarvoor voor? En hoe het hy jou uitgedaag?

Josh Ruben: Om dit vir my voor te berei was tweeledig, waarvan die eerste kennis was van sy masker. Hy was 'n pou-narsis, so hy dra inderdaad 'n masker en skep daardie oomblik of daardie fineer, wanneer Meredith (Sarah Lind) of enige ander karakter hul rug na hierdie man sou draai, en dit sou soort van wegsmelt as jy sou sien net klein wenke van wie en wat hy werklik was. 

Om daarmee te speel, maar ook as iemand wat net inherent snaaks is, en 'n goofball - waarskynlik - vir die mense in my persoonlike lewe - tot 'n irriterende mate - soos altyd iets snaaks moet sê of doen, of steek en prikkel. Ek het gepraat daarvan om grense te verskuif tot 'n onaangename mate, ek moes myself regtig grond om nie gevang te word om snaaks te wees nie, en om te probeer in aanraking kom met iets van 'n verleidelike kant, want dit is wat hierdie ou doen. Dis hoe hy voed. Dit is hoe hy vroue lok. So ek moes suave speel, wat ek regtig nooit doen nie; Ek is baie meer gemaklik om die teenoorgestelde te speel.

Kelly McNeely: Ek waardeer die – amper soort subgenre – wat ek graag Red Flag-gruwel noem, soos Vars is ook nog 'n goeie voorbeeld daarvan. Dit lyk asof jy iets oorspronkliks inskakel 'n Gewonde reuk; as akteur, is dit meer bevrydend? Of is dit moeiliker om dit in toom te hou?

Josh Ruben: O, dit is so bevrydend. Dit is so bevrydend, ek dink om watter rede ek ook al het, of ten minste ontwikkel, ietwat van 'n beheer oor my instrument. Miskien was dit omdat ek toe ek 'n akteur was en nie 'n agent gekry het nie, ek begin begin het om by rolprentvervaardiging te kom en sketse saam met my vriende te maak. Selfs voordat College Humor, ons het 'n sketsgroep gehad met 'n paar van dieselfde bemanning. Jy leer hoe om soort van jou instrument te beheer. 

So ek lees soort van die kamer, of tree op as my eie soort barometer vir hoe ver ek iets neem en hoe dit op film gesien kan word, skat ek. Ek dink dit is ook miskien 'n vaardigheid wat jy as teaterakteur aanleer; op daardie stadium was ek in teater toe ek jonger was. So ja, dit was heeltemal bevrydend. Ek bedoel, die hele fliek was so 'n speelgrond, ek moes elke kant van die spektrum speel wat ek nog ooit wou verken.

Kelly McNeely: As 'n voormalige teaterkind self het ek die Griekse koorelement van waardeer 'n Gewonde reuk. Dit was baie onverwags. Kan jy 'n bietjie praat oor daardie element van die film en hoe dit die gruwel 'n bietjie verskuif?

Josh Ruben: Sekerlik. Ek bedoel, jy weet, oënskynlik, jy kyk na hierdie fliek, en ek bedoel, ek het aangemeld omdat dit Patrick Bateman is by Die Evil Dead kajuit en die Furies is Cenobites, weet jy? So, wat begin is, dit voel in wese soos 'n slasher wat in 'n spookstorie verander. En dit is uiteindelik soort van 'n Griekse superheld, feministiese fantasmagoriese sage, verhaal, hoofstuk, en een van daardie soort – ek sou dit nie eers 'n tragedie noem nie, net 'n Griekse storie. So ek waardeer net hoe dit verskuif het. 

Ek dink die gruwel skuif van alles wat eers afgeleide en bekend kan voel, en dan verander in, ek dink iets van 'n rollercoaster-rit, want wat is meer katarties as om 'n kak, narcistiese man bloot te lê? Dit is waarvoor ek mal is oor die slaansak speel in hierdie stories, wie na vier jaar van die laaste president, is dit nie presies die tipe persoon wat jy kwesbaar wil laat voel nie? Maar sonder om enigiets te bederf, doen hulle liewer enigiets behalwe om hul oortreding te erken.

'n Gewonde reuk

Kelly McNeely: En weer, sonder om iets te bederf, herinner die eindkrediete-reeks my 'n bietjie aan die einde van Pearl, net weer hou dit vir hoeveel minute ook al, hoe lank het dit geneem? Het dit soos 'n ewigheid gevoel? Hoe lank sal dit neem voordat 'n sny plaasvind?

Josh Ruben: Wel, Travis (Stevens) is geïnspireer om net 'n hele filmrol van daardie einste volgorde te skiet, en 'n filmrol is 11 minute. So daar is die eindkredietvolgorde – ek dink dit is vyf minute en verander – so daar is nog vyf 'n paar vreemde minute op die redigeerkamervloer van wat jy sien. Dit was opwindend, ek bedoel, dit was in die laaste twee dae van skiet. So teen daardie stadium was ons almal, jy weet, etlike, etlike nagte van oornagde geskiet. Twee weke se oornagte sal jou soort van gereed maak vir enigiets. Dit was dus opwindend. 

Almal het my gevra, was dit ongemaklik? Hoe gaan dit met jou oog, hoe gaan dit met die nagemaakte bloed, en om 'n toga te dra, moes dit gevries het en al hierdie goed. Ek het net 'n elektriese fokus en toewyding gevoel. Ek dink ons ​​het almal gedoen, met die wete dat dit is wat ons almal gaan doen. En nou weet jy, ek is seker jy weet net so goed soos enigiemand, rolprente moet soort van 'n plons maak, dit word die ding waaroor mense praat. So as jy nie die kuns of die giallo van dit alles, of die feministiese soort verhaal daarvan waardeer nie, hoor, jy moet hierdie ding sien vir hierdie spetterende rede. 

Dis soos hoekom ek opgewonde is om te sien Skrikwekkend 2, Ek het nie eers deel een gesien nie. Maar mense sê o, jy moet dit sien om hierdie rede. So, ek is bly dat daar 'n element aan daardie film is wat mense laat gaan soos, o, ek moet dit kyk.

Kelly McNeely: Ek kan sê jy is 'n gruwelaanhanger, was gruwel nog altyd deel van jou fondament, of is dit iets wat jy 'n bietjie later gevind het? En wil jy aanhou werk in die genre?

Josh Ruben: Dit was nog altyd deel van my fondament. Ek was 'n horror-aanhanger voordat ek 'n komedie-aanhanger was. My suster Rachel, sy was die een wat my voorgestel het aan mense soos Freddy se nagmerries en Stephen King s'n Katteoog. En as 'n kind van die 80's is jou ouers nie heeltemal seker hoe om 'n film volgens die voorbladkuns te beoordeel nie, so hulle is soos o, aap skyn, dit gaan oor 'n speelding, jy kan daarna kyk. 

En ek wil wel aanhou om gruwelfilms te maak. Ek wil beslis vir die volgende een of twee – wat ek ook al bevoorreg genoeg is om die geleentheid te kry om te maak – ek wil die scares uitstoot en kyk of ek daardie delikate lyn kan dans om dit humoristies te hou. So druk die gruwel vir seker, en uiteindelik wil ek die ander genres vir seker verken. Ek geniet 'n komediefilm of komediestel, maar ook as 'n teaterkind is ek mal oor 'n musiekblyspel, ek is opgewonde om miskien musiek of dans in een van die rolprente in die lyn te inkorporeer, met miskien 'n genre ook. So ons sal sien hoe dit uitkom.

Kelly McNeely: As 'n gruwel-aanhanger sal ek daarvan hou dat jy 'n gruwelfliek aanbeveel om van 'n hardcore-gruwelaanhanger te hou. As daar iemand is wat gesien het The Exorcist, hulle het gesien Die ding, hulle het al die basiese dinge gesien, jy weet, watter fliek sal jy aanbeveel?

Josh Ruben: O, sjoe! 'n Hardcore-gruwelaanhanger? Ek sal vir 'n hardcore-gruwel-aanhanger een aanbeveel wat ek lanklaas gesien het, maar ek weet dit is nogal hardcore, is – o wee, nou het 'n tweede een in my kop opgeduik … o, nou 'n derde – Ek sou aanbeveel Die Eerste Krag; dit is 'n besit film met Lou Diamond Phillips, en dit is 'n regtig – van wat ek kan onthou, ek bedoel, dit het my baie bang gemaak toe ek 'n kind was, miskien as jy dit nou aansit sou dit super lig wees, maar van wat Ek kan onthou dit was nogal intens. Soort van 'n Fallen-agtige plot is wat ek kan onthou, 'n besitting, maar dit is een van die vroeë wat ek kan onthou. Daar is ook net 'n soort vurige aksie daaraan. 

Dit en een wat ek weet vir 'n feit wat regtig hardcore is, word een genoem Liggaamsdele. Dit is basies hedendaagse Frankenstein. Regtig brutaal, regtig bloederig, ook 'n bietjie aksie. Waarskynlik 'n bietjie smerig op hierdie stadium, ek kan nie onthou hoe, jy weet, grof dit was nie, maar ek dink toe ek so 10 was om daarna te kyk, heeltemal te jonk. Ek het dit waardeer vir redes wat ons moet.

Kelly McNeely: Baie van die films wat jy onlangs gedoen het, Bloedverwante het onlangs op Shudder uitgekom, en Maak my bang en 'n Gewonde reuk, almal het 'n tuiste op Shudder, wat ongelooflik is, want dit is so 'n wonderlike platform ... op dieselfde noot, is daar 'n Shudder-film wat jy sterk sal aanbeveel?

Josh Ruben: Wel, jy moet Brian Fuller's kyk Queer for Fear dokumentêr. Ek dink al hul dokumentêre films is ongelooflik. Daar is ook Moet nooit weer slaap nie, wat ek redelik seker is nog steeds op Shudder. Dit is soos 'n agt uur Nightmare on Elm Street dokumentêr. Dit is fenomenaal, ek kon dit van voor af kyk. Ek bedoel, dit gaan werklik deur elke film en Robert Englund is daar, en Heather Langenkamp, ​​en Wes Craven, soveel argiefmateriaal en dies meer. Maar film film? O gosh, ek bedoel, ek dink almal moet uitcheck Maak my bang, bloedverwante, 'n gewonde reep, en Wie het hulle genooi, ook geredigeer deur Patrick Lawrence wat dit gedoen het Maak my bang as well.

Maak my bang

Kelly McNeely: So wat is volgende vir jou?

Josh Ruben: Ek het 'n grafiese roman wat uitkom wat soort van 'n eerbetoon is aan my liefde vir Verhale uit die kripte, wat voel asof dit dalk 'n verhaal in die TV-program was, hopelik vir sommige mense. Dit kan uiteindelik net te verdraai wees vir mense se sin. So dit word genoem Darla, en dit sal volgende jaar uitkom. En dit is met Invader Comics, geïllustreer deur Brianna Tippetts, wat 'n kunstenaar is met wie ek graag saamwerk. 

En Michael Kennedy, die skrywer van Blumhouse's freaky, ek en hy werk aan 'n gruwelkomedie waarvan ek net mal is, ek wil graag maak. En daar is ander goed wat net ronddryf, mens weet nooit of dit gaan gebeur nie, maar ek wil regtig net hermaak Darkman of ten minste 'n erfenisvervolgverhaal. Ek dink Liam Neeson wil bietjie gat skop en dalk weer die verbande dra.

Kelly McNeely: As hy vir ons iets gewys het met sy onlangse toneelspelkeuses, is dit dat al wat hy wil doen, is om gat te skop, weet jy?

Josh Ruben: Ek dink so! Ek dink dit is hoekom dit so is, goed, hoekom moet jy nie ten minste een doen wat 'n bietjie meer genre skeef is nie, weet jy? Jy hoef nie 'n yspadvragmotor te wees of wat ook al nie.

Kelly McNeely: Of iemand wat net eintlik net probeer om hul kinders terug te kry.

Josh Ruben: Ek verstaan ​​dit, ek bedoel, ek verstaan ​​dit.

Kelly McNeely: 'n Vreemde vraag, is daar iets wat jy ooit wens iemand sou jou in 'n onderhoud vra? Het jy die onuitgesproke onderhoudsvraag wat jy wil, o, ek wil regtig oor hierdie een ding praat?

Josh Ruben: Ek bedoel, ek is mal daaroor – jy het al tegniese vrae gevra, soos die dinge oor proses, ek nerd altyd daaroor. Elke keer as enigiemand vra – veral filmmakers – oor hul proses, weet jy, hoe blokkeer jy dit alles, praat jy met akteurs, hoe kommunikeer jy, of die chemie van al daardie dinge, al daardie soort goed. Dit is die tipe vrae waarvan ek net hou. Maar wat my betref, het jy al daardie punte getref. 

Maar dit is ook hoekom ek Mick Garris se Nadoodse ondersoek, net omdat hy regtig daarin kom. So ek weet nie, miskien sal ek eendag wanneer ek aftree of naby dit is, net een doen wat soos, openlik tegnies is, asof ek nie eers filmmakers vra wat hul agtergrond is nie, ek kry net reg in soos, hoe doen jy dit?

Kelly McNeely: Hoe doen jy dit? Wat doen jy? Wat gebruik jy? Skryf alles neer. 

Josh Ruben: Ja, baie, baie spesifiek. Vind die direkteur van Liggaamsdele en vra hom hoekom hy dit gedoen het.

Klik hier om Bri se resensie van te lees 'n Gewonde reuk, stroom nou op Shudder.

Klik om kommentaar te lewer
0 0 stemme
Artikel Rating
Teken In
Stel kennis van
0 Kommentaar
Inlynterugvoer
Bekyk alle kommentaar

Flieks

'Scream VII' groenlig, maar moet die franchise eerder 'n dekade-lange rus neem?

gepubliseer

on

Bam! Bam! Bam! Nee dis nie 'n haelgeweer in die bodega in nie Skreeu VI, dit is die geluid van vervaardiger se vuiste wat vinnig die groen ligknoppie slaan om verdere franchise-gunstelinge (bv. Skreeu VII).

Met Skreeu VI skaars by die hek uit, en 'n vervolg berigte verfilming hierdie jaar, Dit blyk dat gruwel-aanhangers die uiteindelike teikengehoor is om kaartjieverkope by die loket terug te kry en weg van "press play"-stroomkultuur. Maar miskien is dit te veel te gou.

As ons nog nie ons les geleer het nie, is om goedkoop gruwelflieks vinnig agtereenvolgens uit te slaan, nie juis 'n dwaas-vaste strategie om kole in teatersitplekke te kry nie. Kom ons breek in 'n oomblik van stilte om die onlangse te onthou Halloween herlaai/herstel. Alhoewel die nuus van David Gordon Green wat die gossamer afgeblaas het en die franchise in drie paaiemente laat herleef, goeie nuus in 2018 was, het sy laaste hoofstuk niks anders gedoen as om die gruwelklassieker terug te bring nie.

Universal Pictures

Moontlik dronk van die matige sukses van sy eerste twee rolprente, het Green baie vinnig tot 'n derde een gevorder, maar kon nie aanhangerdiens lewer nie. Kritiek op Halloween eindig hoofsaaklik afgehang van die gebrek aan skermtyd wat aan beide Michael Myers en Laurie Strode gegee is en eerder op 'n nuwe karakter wat niks met die eerste twee films te doen gehad het nie.

"Eerlikwaar, ons het dit nooit oorweeg om 'n Laurie en Michael-fliek te maak nie," het die regisseur gesê Fliek maker. "Die konsep dat dit 'n finale kragmeting-tipe bakleiery moet wees, het nooit eens by ons opgekom nie."

Hoe is dit nou weer?

Alhoewel hierdie kritikus die laaste film geniet het, het baie dit vanselfsprekend gevind en miskien 'n alleenstaande wat nooit aan die herontwikkelde kanon gekoppel moes gewees het nie. Onthou Halloween het in 2018 uitgekom met Dood vrystelling in 2021 (danksy COVID) en uiteindelik eindig in 2022. Soos ons weet, is die blumhouse enjin word aangevuur deur beknoptheid van draaiboek tot skerm, en alhoewel dit nie bewys kan word nie, kon die uithamer van die laaste twee rolprente so vinnig 'n integrale deel gewees het van die kritieke ontbinding daarvan.

Wat ons bring by die Skree franchise. Sal Skreeu VII ondergebak word bloot omdat Paramount sy kooktyd wil verminder? Te veel van 'n goeie ding kan jou ook siek maak. Onthou, alles in moderering. Die eerste fliek is in 1996 vrygestel met die volgende amper presies 'n jaar later, toe die derde drie jaar daarna. Laasgenoemde word as die swakker van die franchise beskou, maar steeds solied.

Dan gaan ons die tydlyn van dekadevrystelling binne. Gil 4 vrygestel in 2011, Skree (2022) 10 jaar daarna. Sommige sal dalk sê, "wel hey, die verskil in vrystellingstye tussen die eerste twee Scream-flieks was presies dié van die herlaai." En dit is korrek, maar oorweeg dit Skree ('96) was 'n film wat gruwelflieks vir altyd verander het. Dit was 'n oorspronklike resep en ryp vir rug-aan-rug hoofstukke, maar ons is nou vyf vervolgverhale diep. Gelukkig Wes Craven het dinge skerp en vermaaklik gehou selfs deur al die parodieë.

Omgekeerd het daardie selfde resep ook oorleef omdat dit 'n dekade lange onderbreking geneem het, wat nuwe neigings tyd gegee het om te ontwikkel voordat Craven die nuwer trope in 'n ander aflewering aangeval het. Onthou in Gil 3, het hulle steeds faksmasjiene en flipfone gebruik. Aanhanger-teorie, sosiale media en aanlyn-beroemdes het in daardie tyd fetusse ontwikkel. Dié neigings sou in Craven se vierde fliek geïnkorporeer word.

Spoel nog elf jaar vorentoe en ons kry Radio Silence se herlaai (?) wat die nuwe terme “requel” en “legacy characters” bespot het. Scream was terug en varser as ooit. Wat ons lei na Scream VI en 'n verandering van venue. Geen bederfies hier nie, maar hierdie episode het vreemd gelyk aan opgeknapte storielyne uit die verlede, wat dalk 'n satire op sigself was.

Nou, dit is aangekondig dat Skreeu VII is 'n go, maar dit laat ons wonder hoe so 'n kort hiatus gaan vaar met niks in die gruwel-tydsgees om te kanaliseer nie. In al hierdie wedloop om die groot geld te kry, sê sommige Skreeu VII kon net sy voorganger oortref deur Stu terug te bring? Regtig? Dit sou na my mening 'n goedkoop poging wees. Sommige sê ook dat vervolgverhale dikwels 'n bonatuurlike element inbring, maar dit sou nie in plek wees nie Skree.

Kan hierdie franchise klaarkom met 'n 5-7 jaar onderbreking voordat dit homself in beginsel verwoes? Daardie breuk sou tyd en nuwe trope toelaat om te ontwikkel - die franchise se lewensbloed - en meestal die krag agter sy sukses. Of is Skree op pad na die "riller"-kategorie, waar die karakters net 'n ander moordenaar(s) in 'n masker sonder die ironie in die gesig gaan staar?

Miskien is dit wat die nuwe generasie gruwel-aanhangers wil hê. Dit kan natuurlik werk, maar die gees van die kanon sou verlore gaan. Ware aanhangers van die reeks sal 'n slegte appel raaksien as Radio Silence iets ongeïnspireerd mee doen Skreeu VII. Dit is baie druk. Green het 'n kans gevat Halloween eindig en dit het nie vrugte afgewerp nie.

Alles wat gesê word, Skree, indien enigiets, is 'n meesterklas in die bou van hype. Maar hopelik verander hierdie flieks nie in die kamperige iterasies waarmee hulle spot nie steek. Daar is nog 'n bietjie lewe oor in hierdie films, selfs al Ghostface het nie tyd om te kaap nie. Maar soos hulle sê, New York slaap nooit nie.

Lees verder

Flieks

Gruwelregisseur kan 'Shazam nie red nie! 2,' Nuutste superheld om te tank by die loket

gepubliseer

on

Wat vroeër 'n kaartjie-grypery was, word net nog 'n ongewilde stopplek by die loket. Ons praat natuurlik van die MCU en DCEU. In die besonder, die nuutste waargenome super-flop Shazam! Woede van die gode.

Sommige van julle sal dalk Shazam se openingsnaweek van $30.5 miljoen beskou as niks om voor te nies nie, maar oorweeg Skree VI's openingsnaweek beloop $44.5 miljoen. 'n Scream-fliek wat 'n strokiesprentfliek in die loket verkoop? In watter wêreld leef ons?! 'n Gruwel een.

Gegewe die treurige opbrengste van Ant-Man and the Wasp: Quantummania en sy onlangse voorgangers, die goue era van capes en supermoondhede blyk te wees gesterf met Spiderman: No Way Home (geen pad huistoe inderdaad nie).

Daar is baie faktore wat kon bygedra het tot sy lae kaartjieverbruik. Kritici was nie regtig beïndruk nie Shazam! en sy vriend se jongste avontuur en sy CinemaScore rus op 'n B+. Die ster Zachary Levi het ook 'n paar ongewilde menings op sosiale media gekry wat moontlik daartoe gelei het dat hy sagte gekanselleer is.

Verder is die hele DCEU in die middel van 'n baie openbare en onstuimige opknapping en baie van hierdie franchise-karakters is besig om na die snyblok te beweeg. So kykers kyk dalk sleepwaens en prewel: "Wat is die punt?"

Tog is Shazam se swak opening dalk nie 'n aanduiding van wat dit digitaal gaan doen nie. Tuisskerms blyk die lokval te wees van mislukte franchises met intekenare wat elke sent van hul stewige maandelikse lidmaatskappryse uitdruk in plaas daarvan om meer te betaal vir 'n "premium" teatersitplek.

Maar kom ons praat oor Shazam se gruwelbande. Beide die eerste fliek en nou die opvolger daarvan is geregisseer deur iemand wat normaalweg sy geld uit spring-vrees kry. David F.Sandberg (Lig is uit, Annabell Creation). Hy gee die Shazam-flieks 'n effense gruwel-gevoel met die klem op die bonatuurlike, daar is beslis 'n bietjie oorkruising.

Maar dit beteken nie dat aanhangers waarskynlik sal volg nie (onthou Die New Mutants?). Trouens, die legendariese gruwelregisseur Sam Raimi het hierdie week 'n bietjie loketvel in die speletjie met die afnemende sci-fi-avontuur 65, wat hy vervaardig het, met Adam Driver in die hoofrol. Nie eens 'n A-lys-ster kon hierdie film uit die oer modder trek nie, aangesien dit vinniger sit en sink as 'n Tyrannosaurus in die La Brea-teerputte. Raimi se hand is ook in die MCU geplant met verlede jaar s'n baie suksesvolle Dokter Vreemd in die Multiverse of Madness met 'n openingsnaweek van $185 miljoen.

Nog 'n gruwelregisseur, James Wan, hoop om die sinkende DCEU-skip te verhoog met sy opvolger van Aquaman genoem Aquaman en die verlore koninkryk sal teen hierdie Kersfees vrygestel word (ons sal sien).

Die slotsom is dat Shazam! Woede van die gode is nie regtig 'n slegte fliek nie. Trouens, dit kan die oorspronklike oortref so ver as VFX en storie. Maar sitplekke staan ​​deesdae leeg in die bioskoopplek vir mans en vroue in superpakke wat dalk of nie weens drama agter die skerms is nie. Dit kan ook wees omdat ywerige aanhangers niks vars vind om te eet nie en die produk na die agterkant van die yskas stoot in plaas van iets, soos Skree, wat sy basis respekteer en sy beloftes nakom terwyl hy steeds bewus is van sy vervaldatum.

Lees verder

Flieks

Ridder gee ons iets om oor te skree in April 2023

gepubliseer

on

Skrik April 2023

Die eerste kwartaal van 2023 is verby, maar Shudder is net besig om stoom op te tel met 'n splinternuwe reeks films wat na hul reeds indrukwekkende katalogus kom! Van duisterhede tot aanhangers se gunstelinge, hier is iets vir almal. Kyk na die volledige vrystellingskalender hieronder, en laat ons weet waarna jy gaan kyk wanneer April aanbreek.

Ridderkalender 2023

3 April:

Die Slumber Party -slagting: 'n Vroulike hoërskoolleerling se sluimerpartytjie verander in 'n bloedbad, terwyl 'n pas ontsnapte psigotiese reeksmoordenaar met 'n kragboor haar woonbuurt rondslinger.

towerkuns: ’n Buikspreker is aan die genade van sy bose dummy oorgelewer terwyl hy ’n romanse met sy hoërskoolliefde probeer hernu.

4 April:

Moenie paniek raak nie: Op sy 17de verjaardag hou 'n seun met die naam Michael 'n verrassingspartytjie wat deur sy vriende gegooi word, waar 'n sessie met 'n Ouija-bord per ongeluk 'n demoon genaamd Virgil ontketen, wat een van hulle besit om op 'n moordtog te gaan. Michael, wat nou geteister word deur gewelddadige nagmerries en voorgevoelens, probeer om die moorde te stop.

6 April:

Slasher: Ripper: Die nuwe reeks oor Shudder neem die franchise terug in tyd na die laat 19de eeu en volg op Basil Garvey (McCormack), 'n charismatiese magnaat wie se sukses slegs deur sy meedoënloosheid geëwenaar word, terwyl hy toesig hou oor 'n stad op die voorpunt van 'n nuwe eeu, en ’n sosiale omwenteling wat sal sien dat sy strate rooi van bloed loop. Daar is 'n moordenaar wat die gemene strate agtervolg, maar in plaas daarvan om die armes en verdruktes soos Jack the Ripper te teiken, spreek The Widow geregtigheid uit teen die rykes en magtiges. Die enigste persoon wat in die pad van hierdie moordenaar staan, is die pas bevorderde speurder, Kenneth Rijkers, wie se ysterbekeerde geloof in geregtigheid dalk nog 'n slagoffer van The Widow kan wees. 

10 April:

moeras: Dinamiethengel in 'n landelike moeras laat 'n prehistoriese kieumonster herleef wat die bloed van menslike wyfies moet hê om te kan oorleef.

14 April:

Kinders vs. Aliens: Al wat Gary wil hê, is om wonderlike tuisflieks te maak met sy beste maats. Al wat sy ouer suster Samantha wil hê, is om saam met die cool kinders te kuier. Wanneer hul ouers een Halloween-naweek uit die stad gaan, verander 'n alledaagse woedende van 'n tienerhuispartytjie in skrik wanneer vreemdelinge aanval, wat die broers en susters dwing om saam te span om die nag te oorleef.

17 April:

Finale eksamen: In 'n klein kollege in Noord-Carolina is slegs 'n paar uitgesoekte studente oor om middeltermyn te neem. Maar wanneer 'n moordenaar toeslaan, kan dit almal se eindeksamen wees.

Oerwoede: 'n Bobbejaan ontsnap uit 'n Florida-kampuslaboratorium en begin iets sleg met 'n byt versprei.

Donkerlande: 'n Verslaggewer ondersoek rituele ontheiligings en vind homself betrokke by 'n Druïdiese kultus.

28 April:

Van Swart: ’n Jong ma, verpletter deur skuldgevoelens ná die verdwyning van haar jong seun 5 jaar tevore, word voor ’n bisarre aanbod aangebied om die waarheid te leer en dinge reg te stel. Maar hoe ver is sy bereid om te gaan, en is sy bereid om die skrikwekkende prys te betaal vir 'n kans om haar seuntjie weer vas te hou?

Ridder Van Swart
Lees verder